/i/İnanç

İnanç
  1. 151.
    +1
    panpa yazılımcıyım, matematik zekam var, 14x iq ve bilime güveniyorum. haliyle ben de ateisttim, görmediğime inanmazdım.
    malım mülküm yerindeydi, annem, sevgilim, oyun, gezmece zaman geçiyordu. bişey dile desen aklıma bişey gelmezdi amk, o kadar aşıktım.

    sonra bir ay içerisinde önce annem, sonra sevgilim öldü, 80.000 lira da borç geldi.
    dindar bir arkadaşım vardır, kardeşim derim, annesi demişti "böyle zamanlarda kuran açılır rastgele, okuduğun ilk cümle senindir" diye. açtım, ilk cümle "kimi bizden çok severseniz, onu sizden alırız." kaç sayfa usta bu kitap? kaçta kaçtır şunun direk çıkması? benim evimdeki 10 sene önce ölmüş rahmetli anneannemden kalan türkçe meal başkasının müdahalesi olamaz yani.
    önce nefret ettim, sonra anlayışla karşıladım.. daha da düşündükçe şanslı olduğuma inandım. koskoca allah, bir insanın inanması için bizzat bir müdahalede bulunuyorsa ona önem veriyordur dedim kendime. ki sonra sayısız "yürü ya kulum" la hayatımı da toparladım. bizzat bir mucize göreceğini hiç sanmıyorum panpa. ama sevdiklerin filan ölünce genelde onlar için yapabileceğin tek şey dua etmek olduğu için fazla uzaklaşamıyorsun zaten dinden. ben bu yüzden inanıyorum 3 senedir.

    edit: yürü ya kulum derken de işim gücüm rast gitti değil. "bir vakfa üyeymişiz, o vakfın tatil köyü varmış da satılmış, üyelere ayda 1000 tl ödenecekmiş fakat maddelerde vefat eden üyenin yakınına paranın tamamı ödenir yazıyormuş." gibi tamamen absürd şekillerde gelen bir parayla ödendi o borçlar da iş güç kurdum. gökten para yağsa da ters şemsiye açsam o kadar para tutamazdım. nasıl inanmayayım amk?

    seviye yükseltmeme dipnotu: dıbınıza korum
    ···
   tümünü göster