/i/İnanç

İnanç
  1. 51.
    +4
    kardeşim ibretle bakarsan bir demir bile imanına vesile olabilir yeter ki şeytanın vesveselerinden arın yazım geliyor

    … Ve kendisinde çetin bir sertlik ve insanlar için (çeşitli) yararlar bulunan demiri de indirdik… (Hadid Suresi, 25)

    Demir dünya üzerinde üçüncü en yaygın elementtir ve yer kabuğunun yüzde beşini oluşturur. Demir elementi, Dünya’da bu kadar fazla miktarda bulunmasına karşın, demirin oluşumu Dünya dışında gerçekleşmiştir. Modern astronomik bulgular, Dünya’daki demir madeninin dış uzaydaki dev yıldızlardan geldiğini ortaya koymuştur.

    Kuran’da bu bilimsel gerçek mucizevi bir şekilde bildirilmektedir.

    Hadid Suresi’nin 25. ayetinde, demir için kullanılan “enzelna” yani “indirme” kelimesi, mecazi olarak insanların hizmetine verilme anlamında düşünülebilir. Fakat kelimenin, yağmur ve güneş ışınları için kullanılan “gökten fiziksel olarak indirme” şeklindeki gerçek anlamı dikkate alındığında, ayetin yukarıda ifade ettiğimiz bu önemli bilimsel gerçeğe işaret ettiği görülmektedir. Sadece Dünya’daki değil, tüm Güneş Sistemi’ndeki demir, dış uzaydan elde edilmiştir. Çünkü Güneş’in sıcaklığı demir elementinin meydana gelmesi için yeterli değildir. Güneş’in 6000 0C’lık bir yüzey ısısı ve 20 milyon 0C’lik bir çekirdek ısısı vardır. Demir ancak Güneş’ten çok daha büyük yıldızlarda, birkaç yüz milyon dereceye varan sıcaklıklarda oluşabilmektedir. Nova veya Süpernova olarak adlandırılan bu yıldızlardaki demir miktarı belli bir oranı geçince, artık yıldız bunu taşıyamaz ve patlar. Demirin uzaya dağılması işte bu patlamalar sonucunda mümkün olur.

    ultra ibretlik :

    El-Hadid Suresi Kuran’ın 57. suresidir, El-Hadid kelimesinin Arapça’daki sayısal değeri ise 57’dir. Sadece “hadid” kelimesinin sayısal değeri 26’dır. Yandaki periyodik cetvelde de görüldüğü gibi 26 sayısı demirin atom numarasıdır.

    57 ise kütle numarası.
    ···
    1. 1.
      +1
      Kardeşim sende dahil umarım iyi niyetimi anlamışsınizdir kimsenin inancına saygısızlık yapmıyorum sadece soruyorum cevap veren herkese de teşekkür ederim onlar sayesinde araştırıyorum
      ···
      1. 1.
        +1
        iyi niyetini elbette ki anladım bir tane bile hakaret etmemişsin. tam aksine şu seviyeli münazaradan mutlu oldum.
        ···
      2. 2.
        0
        öncelikle demir en çok bulunan 3. element değil bilginin başında gözüme carptı ve enzelna kelimesi kur an da hiçbir yerde indirdik anlamında kullanılmıyor ornek verecek olursam enzelna” sözcüğü yerine meali gereği ”indirdik” koyarak okuyalım:
        enzelnâ-lhadîde. (Hadid 25)
        Demiri indirdik.
        vezallelnâ ‘aleyhimu-lġamâme veenzelnâ ‘aleyhimu-lmenne ve-sselvâ. (Araf 160)
        Onlara kudret helvası ve bıldırcın eti indirdik.
        ···
      3. 3.
        0
        enzele lekum mine-l-en’âmi śemâniyete ezvâ (Zümer/6)
        Sizin için davarlardan sekiz çift indirdik.

        Ki BURASI DAHA ÖNEMLi Elmalılı Tefsiri:
        ”Bir de demiri indirdik; yani bolca yaratıp varlığını bildirdik, kullanılmasını öğrettik.”
        Elmalılı Hamdi Yazır, Hak Dini Kur’an Dili, Hadid/25
        ···
      4. 4.
        0
        kütle numarası 55 dir demirin 57 değil ebced hesabını da bayağı araştırdım ama
        ···
      5. 5.
        0
        kaçıncı element olduğunu yanlış biliyor olabilirim. basbayağı indirdik anlamında kullanılıyor. diğer gösterdiklerinde de indirdik anlamında kullanılıyor.
        yahudilere kudret helvası yukardan iniyor gerçekten. onlarsa yine isyan ediyorlar her gün helva mı yiyecez diye. aynı şekil demiri de bizim için yukardan indiriyor.
        kaldı ki ayet numarası ise apayrı bir mevzu.
        ···
      6. 6.
        0
        Diyanet Vakfı’nın yayımladığı tefsir:
        “indirme” anldıbına gelen kelime Zümer 39/6 âyetinde olduğu gibi “yarattı, lütfetti; insana onu kullanabilme yeteneğini ilham etti” anlamındadır.
        Kur’an Yolu – Türkçe Meâl ve Tefsir, Heyet: Prof.Dr. Hayrettin Karaman, Prof. Dr. Mustafa Çağırıcı, Prof. Dr. i. Kafi Dönmez, Prof. Dr. Sadrettin Gümüş, Ankara/2007, Hadid/25
        ···
      7. 7.
        0
        Dünya bir yıldızdan oluşmuştur demir de oradan gelmektedir yani bizim kullandığımız demirin çoğunluğu Dünya oluştuğundan beri var. Dünyanın merkezinin demir ve nikelden oluşmasının sebebi bu.Yoksa göktaşı Dünyayı yarıp merkezini demirle doldurmamıştır. Bilim adamlarının biz yıldızların çocuklarıyız demesinin sebebi budur. Kuran'daki indirdik direk anlamıyla kullanılmaz. Kuran'da Kuran'ı biz indirdik kelimesi geçer Kuran gökyüzünden inmemiştir mesela.Ömer Çelakıl'ın saçmalıklarını okuyup buraya yazmayın lütfen.
        ···
      8. diğerleri 5
   tümünü göster