/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +5
    Panpa sen kanıt istedin ben de bunu yazdım. Sonradan kanıtlanınca 'aaa kuran da yazıyormuş' demen kuranda yazılanı çürütmez, Artı Müslümanım diyen tüm ayetleri muhalafet etmeden kabul ettiği için Hubble bunu yazmadan da evrenin genişlediğini Müslümanlar olarak kabul ediyorduk. Böyle birşeyin kuran da Yazılmış olması yeter ki Kur'an'dan bunu tek tek kanıtlanması beklenemez ya da sadece buna işaret edip bak Evren genişliyor herkes bunu bilsin diye bir dayatma da beklenemez.

    Son olarak senin karşı durduğun Müslüman'ların bu tarz durumlarda şaşkınlıkları, sen müslümanları bu sebeplerle ancak Kur'an'dan ne kadar uzak oldukları konusunda eleştirebilirsiniz. Ki buna saygı duyarım. Demagojik tartışmalara da girmem. Bir örnek gösterdim sadece.
    ···
    1. 1.
      -2
      Panpa göğü genislettik diyor evren sürekli genişliyor bak yazıyormus mucize diyorsun. Ben bunu okuyunca evreninin sürekli genişledigine dair bir yorum görmüyorum. Kuran in özelliklerinden biri apaçık olması değil mi
      ···
    2. 2.
      +3
      Yasin Suresi, 8,9,10. Ayetler:
      8- Biz onların(kafirlerin) boyunlarına halkalar geçirdik. Çenelere kadar dayanan o halkalar yüzünden kafaları kalkıktır.
      9- Önlerine ve arkalarına set çektik. Gözlerini perdelediğimizden artık göremezler.
      10- Onları uyarsan da uyarmasan da onlar için birdir, inanmazlar.
      Tefsiri de mevcut ihtiyaç duyarsan.
      ···
    3. 3.
      +7
      "... genişleten biziz." Burda süregelen devam eden bir fiil anlaşılıyor. Ve kesinlikle azıcık önyargından uzak düşün derim senin müslüman olman bana yahut diğer bir Müslüman'a kesinlikle bir fayda sağlamaz ama senin için büyük ödül olabilir hayatın öyle nir değişir öyle huzurlu ve mutlu olursun ki kalbin pırpır eder güzel bir Namazdan kalkınca.

      Kuran'ın Apaçık olması özelliği, panpa bak bu kişinin yaşam Şekline, eğitim seviyesine, ekonomik durumuna göre yoruma acık bir özelliktir. Apaçıklık birine göre Yasin süresi kimine göre Fatiha süresi Apaçık olacaktır. Tabi ben kuran âlimi Değilim benden de seni her acıdan tatmin edecek cevap bekleme, fakat önyargısız Sorularını düşün kesinlikle istersen her cevabı Rabbim bu güzel kandil gecesinde önüne çıkaraktır. Allah inşallah seni islam'la şereflendirir güzel pampam gercekten zevkli birşey Apayrı bir aşk bu.
      ···
    4. 4.
      -1
      Zariyat suresinin 47. ayeti ne baktım be genişletmek diye bir kelime göremedim panpa ben mi yanlış bakıyorum
      ···
    5. 5.
      0
      http://www.kuranmeali.com...a.asp?sure=51&ayet=47

      Burdan bak panpa ama iyi insansın valla sevdim seni
      ···
    6. 6.
      0
      diyanet meali; "göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz bizim (her şeye) gücümüz yeter." diyanetin çevirisi yanlış mı yani
      ···
    7. 7.
      0
      @17.2.2 gözleri perdeliyse nasıl inanıp iman etmeleri bekleniyor?
      ···
    8. 8.
      0
      Panpa birçok meal var verdiğim linkte, diyanet islâmda tek otorite degildir, yanlış demek doğru degil, sadece bir tefsir bulup o ayetin açıklamasına bakmak gerekiyor. Adana'da olsan beraber gider araştırır bakardık, üstüne bir Çay da içerdik panpa çok kuşkucu olma bu konularda inşallah hersey senin için güzel olacak, keşke her Müslüman senin gibi dinini araştırsa keşke
      ···
    9. diğerleri 6
   tümünü göster