/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    +1
    Guzel kardesim bahsettigin konularda haklisin. Sirf protesto etmek havali diye eden cok kisi var.Ama bunlarin hepsi etki tepki.AKP zihniyetinin 3 donem iktidar olmasi gibi bir etki tepki. Simdi bir kac bise soylemek istiyorum:

    2001 krizi sonrasi geldiler. Gercekten farklilik getirdiler. Insanlardaki turban korkusunu yiktilar ,eyvallah.Ben de o zamanlar karsiydim ama ortada bir magduriyet oldugunu fark etmemi sagladilar. Sonraki donem yine secildiler ve meshur o teget gecen krizle karsilastik. Herkes diyor ki Turkiye atlatti krizi. Kardesim o krizi atlatmamiz su anki dis siyasetimizin gibilmesinden Tayyip'in diktatorlesmesine kadar her seye neden oldu. Bunun nedenleri de :

    1-O krizi hem ozellestirmelerden gelen hem de petrol zengini araplardan aldigimiz paralarla atlattik. Atlattik dedigim millet yine gibildi ama o an o paralar olmasa ulke tamamen iflas edecekti. Vahabi araplara bu kadar bel baglamamiz kuresel anlamda gelisen politik olaylarda(arap bahari, esad,israil) onlarin arkasinda durmamiz gerekliligini getirdi.Bu durum bizi teror destekcisi islam ulkesi haline getirdi.
    Ortadogudaki tum islami teror orgutleri SUUD'lar tarafindan destekleniyor. Buna afrika ulkelerindeki teror orgutleride dahil.Bu kansiz suudlar yuzunden cagdisi, olmasi gereken islamdan cok uzak bir islam anlayisi dunyaya yansiyor ve bu topraklarda kan durmuyor.

    2-Saglik sisteminde ozel hastanelere sigortayla gidilebiliyordu. Kulaga mukemmel gelen bir haberdi. Sonrasinda goruldu ki tum ozel hastahaneler AKP'nin ust yonetiminin akrabasi esi dostu ve ilk seneler bu ozel hastahanelere giden cok oldu ve bu hastahanelerin yaptigi yolsuzlugu bir gazete faturayla ortaya cikarmisti. Emine Erdoganin hastahanesinin nasil 500 milyar haciladigini ama aninda gundemden cikardilar .Sonrasinda ne oldu? milletin sigorta parasini o kadar somurduler ki para kalmadi bu sefer tedavi ucretleri geri geldi.Ve su an herkesin sigortaya borcu var. Oyle ya da boyle. Yani onlar ispatlanmis bir sekilde para gotururken zaten paramizi caliyorladi. Calmaya da devam ediyorlar.

    3-Egitim sistemini inanilmaz gibtiler.12 yillik iktidar demek bunlarin ilk geldigi zaman ilkokulda olan birinin su an lisede olmasi, ayni zamanda lisede olanin su an is hayatinda belli bir tecrube edinecek kadar vakit gecirmis olmasi demek. Bunun onemi nedir dersen bu eger AKP gercekten vatan millet dusunup benim halkim cahil kalmasin ve teknoloji, bilim,sanatta gelissin ,ulkeye refah gelsin deseydi su anda uni mezunu herkes daha mutlu, girisken ve uretken olurdu. Fakat burdaki bir cok kisinin tek derdi para kazanim kendimi kurtarim. Kimse de uretkenlik namina cok bu istek yok.Bu tamamen ilk-orta okul ve lise egitiminin verimiyle alakali.
    Senin gicik aldigin o elitist dedigin erkek ve kizlarin hepsi AKP egitimin sisteminin urunu.

    4- AKP destekcilerini seven degil destekcilerinin her zaman belli bir cercevede kalmasini sagalayan bir parti. Bunun nedeni 'Turkiye ara eleman ulkesi diyen bakan da kanit gosterilebilir, egitim sistemini durmadan giberek bulanik beyinler yetistirmeleri de ornek gosterilebilir,bu milletin amina koyacagiz diyen adamlar sayilabilir.,Muhaliflere olan tutumunu gectim zaten diyecek cok bise yok. Ayni gun icerisinde tinerci, vatan haini, terorist ilan edilebiliyoruz. Yani AKP, secmen kesiminin okur yazarligini, dunya gorusu kazanmasini veya insanlarin refah duzeyinin artmasini istemiyor. Secmen kesimini sabit tutarak belli hedeflerini gerceklestirmek icin iktidar devamliligi saglamak istiyor. Bunlari BAsbakan danismani Ethem Mahcupyan 1 ayn once cnn de bir programda anlatti.

    5-Buraya daha tonla sey yazabilirim. Cunku daha ordu, adalet sisteminin nasil cemaatlastirilip anasi gibilip sonra cemaati dusman ilan edildigi ve milletin devletin hic bir kurumuna guveni kalmadigandan bahsetmedik. Veya milletin artik devlete bir baglilik butunluk hissetmemesinden dolayi klagib bir ortadogu ulkesi gibi bos konusup, arsizlastigindan veya Turkiyenin uniter yapisinin gibilip kuresellesme adi altinda daha zengin ulkelerin alttakini gibtigi sisteme nasil dahil oldugundan veya Herkesin air max giymesinin esitlik oldugunu dusunen zihniyetlerden de konusmadik.

    6-Su an o elitist berkecanlarla hulogg diyen adamlar da AKP'nin urunudur.Her sey etki-tepkidir. Ve siyasi partilerin dogus amaci da varliklarini surdurebilme yetenegi de bu etki tepkiyi kontrol edip yonlendirebilme becerisine dayanir.

    Bunlar beni son derece uzen seyler cunku ben topragini ,milletini a,b,c siyle seven bir vatansever turk genciyim. Bunlar olurken AKP'yi sevmem cok zor. Umarim ben ve benim gibi dusunenler haksiz cikar da ulke gercekten refah icerisinde butunluk icerisinde yasar.

    Siz de unutmayin. Siyasal olarak birbirimizi gibecegiz gibi bir ortam olsa da yarin birgun bir ulke karsisinda birlesecegimiz bakasida yok. Bunu unuttugumuz gun cok kotu seyler olacaktir.Ve su andaki tum siyasal yasam bu zitliklari derinlestirmek icin var gucuyle ugrasiyor.

    Topraginizi insaninizi sevin yeter.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster