/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    0
    panpa 3. sınıf eem okuyorum seneye büyük ihtimal power seçicem ve bu işlerle hep içli dışlı olucam şimdiden veya yazın biraz ön bilgi olması açısından bakmamı önerdiğin neler var?
    bi de fabrika çektiği reaktif gücü sisteme geri yolluyo kullanmadan ama bu çekilen yük açısını azaltmak için kompanzasyon yapıyoruz ya hani, bu çekilen yük hat üstünde boşa gidip geliyor. Kaçak elektrik kullanımını önlemek için mi yük açısını azaltıyoruz?
    ···
    1. 1.
      +1
      Kaçak elektrikle kurduğun bağlantiyi anlayamadim. Güç açisini değiştirmemizdeki yegane amaç aktif reaktif ve kapasitif reaktif orani cos 1 sabitine yaklaştirarak işletmede oluşan kör gücün tekrar sisteme dönmesini engellemek.Öneri olarak şunu söyleye bilirim yapı denetim firmalarinda yada masa başi askari ücretlerde sürünen mühendis olmak istemiyorsan saha donanimin üzerine yoğunlaş sahada görev al kısacasi 3 4 yil usta gibi çaliş bir yerde
      ···
      1. 1.
        +1
        teşekkürler panpa cevabın için. elektrik santrali tarzı yerleri mi yoksa normal endüstriyel fabrikaları mı kastettin saha donanımı derken orasını tam anlayamadım. okuldan çok az pratik bilgiyle çıkıyoruz işi öğrenmek uzun sürecek gibi.

        not: kaçak elektrik kısmında hoca o tarz bişeyler söylemişti de o dediğinde de tam anlamamıştım ondan bi sorayım dedim yanlış bişey de söylemiş olabilirim.
        senin dediğine göre işletmede oluşan kör güç tekrar sisteme dönünce boşta enerji dolaşıyo hatlarda ona kaçak demiş olabilir kanımca:)
        ···
      2. 2.
        -1
        üniversite yıllarında yaz tatillerini iyi değerlendirmezsen , naylon staj yaparsan, meslekteki ve piyasadaki gelişmelere, iş anlayışına ve sektöre dair bir merakın olmazsa kısacası mesleği benimseyip sevmezsen alaylı dalyarakların diline düşmen işten bile olmaz. stoya panpamı hariç tutarak söylüyorum. hala öğrenciyken bu işin içersindeki alaylı mavi yakalardan bir şeyler kapmaya bak. yoksa mühendis ünvanını aldığında çok zorlanırsın. zor gelir.

        amcık ağızlarını yaya yaya mühendis olmuş ama asgari ücretle masabaşı çalışıyor tecrübesiz toy derler taşak geçmeye kalkarlar. öğreneceklerini öğrenene kadar adam yerine koy saygılıymış gibi davran ama mesafeyi korumayı da unutma. sakın bir sırrını derdini açma mesela. yoksa en ummadığın, en dış kapının mandalı adamdan duyarsın. dedikodu çok olur bu işlerde. teknik elemandan mühendise dost olmaz. alacağını al sonra kaç ordan. biri de eziklemeye kalkarsa bilginle , yabancı dilinle görmüş geçirmişliğinle entelektüalitenle kafasına vurur oturtursun yerine.
        ···
   tümünü göster