/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 26.
    +6 -5
    Zeki Alasya mason olduğunu kendisi açıklamıştı. Hatta Zeki Alasya'ya ve Metin Akpınar'a mason olun diye teklif gelmiş; Zeki Alasya kabul etmiş, Metin Akpınar kabul etmemiş. Yalnız Zeki Alasya belki de masonlarla ilgili bütün detayları bilmiyordu. Böyle ünlü kişilere mason olun diye teklifte bulunup masonluk bir kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma müessesi gibi takdim ettiriliyormuş.

    Mustafa Kemal'e gelince, yabancı bir gazeteciye verdiği mülakatta "benim bir dinim yok, bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum" dediği söyleniyor. Kaynak: Andrew Mango , Atatürk, Sayfa: 447 (bu konudan Bedi Gümüşlü'nün Aydınlanma ve Türkiye Cumhuriyeti başlıklı akademik makalesinde de bahsedilmektedir.)

    TBMM V. DÖNEM 3. Yasama Yılını Açış Konuşmaları'nda Mustafa Kemal "Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz." şeklinde bir ifade kullanmış (TBMM resmî sitesinde bulunabiliyor.)

    Medenî Bilgiler adlı kitapta kendi el yazısıyla yazdığı şeyler de var. Mesela: "Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur." Google'a Mustafa Kemal'in (veya Atatürk'ün) el yazısı yazıp arattığınızda Kemalist / Atatürkçü olduğunu söyleyen kişilerin / kurumların sitelerinde bile bulabilirsiniz.
    ···
    1. 1.
      +6 -1
      adam kadir misiroglu beyler
      ···
   tümünü göster