/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 101.
    0
    einstein evrende olasılık diye bir şey yoktur her şey önceden bellidir sadece biz insanlar acziyetimizden dolayı sonucunu tamamen doğru kestiremeyeceğimiz durumlara olasılık deriz o kadar demiştir.
    ···
    1. 1.
      0
      Peki paralel evrendekiler ne o zaman?
      ···
      1. 1.
        0
        "Çokluevren kavramıyla genellikle bilinen gözlemlenebilir evrenin potansiyel farklı sürümleri ve dolayısıyla farklı tarihçeleri (geçmiş ve gelecekleri) kastedilir." - Wiki tanımı.

        Yani Einstein'in dediği gibi olasılıkları kasteden bir terimden ibaret paralel evren. Gerçekte öyle bir şey yok varsa da biz bilmeyiz, gerçi o zaman varlık kavramı bildiğimiz anldıbını yitiriyor * Ama diyebilirim ki o belgesellerdeki paralelevreni bir takmuş gibi anlatmaları izleyenlerin çoğunun embesil olması, öyle bir anlatıyorlar ki ciddi ciddi sanki öyle bir fizik kuralı varmış gibi saçma bir izlenim bırakıyor. Paralelevren=olasılık olur kardeşim.

        Mesela Ankara'dan Bursa'ya gideceksin;
        1. yol dümdüz istikamette uçakla gitmektir.
        2. yol arabayla otoyol nereye zütürüyorsa öyle kısa yoldan gitmektir.
        3. yol bir Hakkâri'ye uğrayıp öyle Bursa'ya gitmektir.
        4. yol Irak'ta IŞiD'e katılıp üstüne gelinlik geçirilip uçurumdan atılmak üzereyken tecavüz edilmekten son anda kurtulup Bursa'ya gidilmektir.
        5. yol 4. yol'un aynısının tecavüzün başarıyla sonuçlananı olup Bursa'ya gitmektir.
        6. yol 80 günde Devr-i Alem yapıp Bursa'ya gitmektir.
        7. yol Önce New York'a oradan Balıkesir'e, uçakla Tokyo'ya gidip oradan Bursa'ya Bilecik otobüsünden aktarma yaparak ulaşmaktır.
        ... böyle sonsuza dek gider. Bu yollardan herhangi birine paralelevren deriz işte. Matematikte kombinasyon veya permütasyon olan şey fizikte paralelevren olur arada pek bir fark yok. *
        ···
   tümünü göster