/i/Tespit

  1. 1.
    +1
    GÜZEL TESPiT, BU BURDA DURSUN HEDER OLMASIN.
    evet Türkiye'de hep kadının maruz kaldığı şiddetten bahsedilir. Fiziksel olduğu için gerçektir, ortadadır ve varlığı inkar edilemez.
    ancak şiddet ikiye ayrılır.
    pgibolojik şiddet, fiziksel şiddet. Türkiye'de pgibolojik şiddetin mağduru erkek, fiziksel şiddetin mağduru kadındır. ve bu şiddete aynı yöntemle karşılık veremeyen erkek fiziksel şiddete başvurur.
    ancak malesef Türkiye'de pgibolojik şiddet görmezden geliniyor. Halbuki pgibolojik şiddet uygulanan birisinin morali bozulur, mutsuz olur, özgüveni azalır, intihara bile sürüklenebilir. ki sözlükte kızlarla ilgili olan, dertleşme bölümündeki başlıkların çoğu aslında biz erkeklerin farkında olmadan pgibolojik şiddete mağruz kaldığı olaylar değil mi?
    ve hatta Kezban diye tabir ettiğimiz kızların çoğu bize pgibolojik şiddet uygulayan zorba(bullyer- şiddet uygulayıcısı) değil mi?
    örnekler de vericektim de yazamıycam amk. siz yaşadığınız anılardan kendiniz örnekler verin. kızların trip, kezbanlık dediğimiz davranışları aslında bize uyguladıkları pgibolojik şiddettir ayık olun.
    tvde gördüğünüz kadın cinayetlerinin çoğu da zaten pgibolojik şiddete verilen fiziksel şiddet cevabıdır. bu kişilerin farkı intihar etmek yerine öldürmeyi tercih etmiş olmalarıdır.
    boşanmak isteyen eşini öldürdü haberinin aslında donuna kadar paranı alıcam, yeni sevgili buldum bile diyen bir kadının pgibolojik şiddetinin bir yansıması olmadığını nereden bilebiliriz? konuyu tartışmalarınıza açıyorum.
    üstteki örnekten bağımsız olarak söylüyorum: özet: tanışmak istediğiniz kız sizi kibarca değil de gibtir git diye reddediyorsa kafa atmanız gayet doğal bir tepkidir.
    ···
   tümünü göster