/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +22


    Hiçbir aksi durumda, gerek siyasi, gerek doğal afet, gerekse savaş olduğunda yanımızda olan bir ülkenin bilinen yardımlarından bazıları ;



    Çanakkale savaşı: Kayıt altına alınabilmiş 4 binden fazla pakistanlı gelibolu'da osmanlı saflarında savaşmıştır, o dönemde pakistan'dan çanakkale'ye gidebilmek bile başlı başına bir sorun olmakla beraber çanakkale'ye giden hiçbir pakistanlı geri dönememiştir. (fotoğraf temsilidir ve pakistan'ın musalah Afwaj-e 6.tümeni olarak bilinen birliğin içtimasından alınmıştır. türk ve pakistan bayrağı yanyana dikkat çekiyor.





    17 Ağustos 1999 depreminde maddi ve manevi bize en fazla desteği veren ülke olmuştur.



    Kızılay raporlarına göre; 37 Tıp doktoru, 400 çadır ve 2 tondan fazla erzak göndermekle kalmayıp, 200 kişiden oluşan enkaz altı araştırma ekibi göndermiştir. 17 ağustosun tamamı ve 18 ağustos öğleden sonraya kadar pakistan'da bayraklar yarıya indirilmiş ve milli yas ilan edilmiştir.





    Pakistan'da Her yıl 18 mart'da (çanakkale zaferinin tarihi) büyük avm'lere ve pakistan'da nadir bulunan yüksek binalara türk ve pakistan bayrakları asılır



    Bu fotoğraf Türkiye'dendir.





    K.K.T.C Sorunu



    K.K.T.C'yi resmi olarak TANIYAN ve tartışan ilk devlettir. Daha sonra bm'nin yaptığı ağır eleştri ve pakistan aleyhine yaptırımlar uygulamasıyla bu kararından vazgeçmiştir.





    Ermeni soykırımı yasa tasarısını hem pakistan hükümetinin kendisi, hemde halk reddetmiştir.



    Pakistan ilerleyen 2-3 yıl içerisinde yapacağını duyurduğu bir kanun ile pakistan sınırları içerisinde ermeni soykırımı vardır diyenlere gözaltına alabilecek ve cezai yaptırım uygulayacak.





    Belki tip olarak ukraynalılar gibi değiller, belki çok zengin de değiller, ama zor zamanlarımızda hep bizim yanımızda oldular bizde onların yanında olduk. Bu adamlara küfür etmeyin sevmiyorsanızda herkesin bizden nefret ettiği şu dünya da 1-2 gerçek dostumuzdan birinin bunlar olduğunu unutmayın.



    Bunlar benim bulabildiklerim ve çevirebiklerim, eğer üşenmeden Urduca dilini google çeviri'de çevirebilirseniz vikipedi'de türkiye-pakistan ilişkilerine dair daha falza bilgi ve dayanışma bulabilirsiniz


    ···
   tümünü göster