/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +2
    Olabildigince kisa anlatmaya calisacagim. Belki ütopik ama düşüncem bu sekilde.

    Toplum Olarak çöküntüdeyiz.Bu sadece tek bir siyasi parti yada ideolojinin eseri degil. Demokrasi sistemi, ancak egitim seviyesi yuksek toplum bilincine sahip kitleler icin var bunun disinda planli sekilde egitimsiz cogunlugun azinliga diktatorlugu oluyor.Bu ne demek. Kişi kimi neden sececigini bilmiyor. Aslinda burda kişiler yaratiliyor yani para odakli yasayanlar ve kandirilmis olanlar. Hür irade ortadan kalkiyor. Seveyim boyle işi.

    Turkiye yillardir bataklik icinde. Bize egitim,din, bilim,sanat adina toplumsal bir reform gerek.Bu bence ancak,
    POZITIF DIKTATORLUK le olur. Yani hayal edin.Üretim temelli ekonomi, okullar sinav odakli degil, bilim üretiliyor, teknoloji uretiliyor buna bagli olarak enerji sistemleei vs.Ekonomi, tuketim uzerine degil uretim uzerine olacak. Kimse demesin dis gucler vs.Biz cok ikiyuzlu, rantçı,bencil bireyleriz bunun uzerine bir de egitimsizlik cahillik eklenince dibe batiyoruz sonra suclu baskalari oluyor. Kendimizi kandirmayalim.

    Tv yayinlari sadece belli saatlerde var ve zorunlu. Toplum bilinci yaratmak adina programlar. Adalet ve hukuk sistemi gelismis. Cezalar yuksek ve caydirici. Bazı Cezalar da kitap okumak uzerine vb.

    Gelelim din'e dini egitimi ilk aile verecek onun disinda belli kurumlarda verilecek isteyen gidecek kisinin toplumsal ahlaki olacak bunun uzerine zorunlu seminerler olacak serfitika verilecek alt gelir seviyesine sahip olanlar bu serfitikalar sayesindede devletten yardim alacak egitime sahip olacak ve dinini bilecek taniyacak inanip inanmamak kisiyi ilgilendirir, Allah ile kul arasina hic bir insan veya kurum giremez karisamaz. Dini ni bilecekki din arac haline getirilip insanlar kandirilmasin.

    Toplumsal ahlak olacak kimse sirf birsey gunah diye o seyi yapmiyorsa bu korkudan olmayacak kendi ahlaki olacak birseyin dogru ve yanlis oldugunu bilecek.

    Heryerde yuksek yapilar var avm ler bu yapilar gibi hapishaneler insa edilecek ve toplum ahlakini, duzenini bozanlar buralara goturulecek. Zaten ekonomik kalkinmayla cogu suc orani dusecektir.

    Yani iste boyle bir sistem. Adinida pozitif diktatorluk koydum. Kapitalizm,emperyalizm bitmez kaynaklar sinirli tuketim sinirsiz ve bu savas getiriyor.

    her sistemin çökusu bir sonraki sistemin dogmasina yol acar. Bizde toplum olarak dibi gormeye basladik. Ahlaki,sosyal, vicdani,kültürel degerlerimizi kaybediyoruz bunun sonu toplumsal çöküntüdür. Bunu demokrasiyle asacagimizi zannetmiyorum.

    Bize kesin kurallari olan, Toplum odakli, bilim odakli iyi yonde isler yapan diktator gerekli.
    ···
   tümünü göster