/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    -1
    namaz kılıp oruç tutup islamı benimsiyorlar. Camiye gitmiyor olmaları Ali'nin namaz sırasında öldürülmesinden kaynaklanıyor. islam dediğin bireye özgü bir olgu. Milyonlaca insanın aynı şeyi yapmasını beklemek saçma değil mi? Beli bir grup olarak "benzer" şeyler yapılıyor. sunni, hanefi ya da alevi fark etmiyor.
    ···
    1. 1.
      +1
      Bakış açısı tabiki. Bu sebepten camiye gitmeyenler var elbet. Ama hz. Ali camide allah yolunda şehid olduğu için onun şehit düştüğü yeri onurlandırmak için camiye gidenlerde var. Bilirsinizli şehitlik peygamberlikten sonra evliyalıktan önce gelen bir mertebedir.
      ···
    2. 2.
      0
      Öncelikle sana sunu söylemeliyim ki bunun cahillik ile bir alakası yok. Soruyu neden sorduğumu söyleyi. Lise zamanımda cok koyu alevi bir aileye sahip olan arkadaşım vardı. Arkadas bana cuma namazına gitmek istediğini öğrenmek istediğini söylerdi. Burdan anladım ki daha önce hiç kılmamış cuma namazına gitmemiş. Beraber cumayada gittik namazda kıldık. Ama ailesinin islam inancında olmadığını namazla orucla hıc bir alakası olmadıgını biliyordum cnkü tanıyordum. Sorumun sebebide budur. Yani genelleme yapmamak gerek elbette. Cem evlerinde nasıl ibadet edildiği bilmiyorum. Yinede teşekkürler.
      ···
   tümünü göster