/i/İnanç

İnanç
  1. 101.
    0
    bu yaziyi yazanin deist olmasi pek mumkun degil
    ···
    1. 1.
      0
      Panpa deistim. Eskiden ağır dinciydim çok değiştim(kelime şakası ehehe). Girmediğim ortam kalmadı, her türlü cemaate girdim çıktım. Süleymancılar, Nurcular, ismailağacılar, Gülenciler vs. En son işte hizbullahçılarla falan takılacaktım ki bi ışık.. Çok hızlı bi süreçti bu benim için. 3-4 senede falan yaşadım hepsini. 19 yaşına geldiğimde kendimi istanbul'da hücre evi benzeri bi evde sohbette buldum. Sonra ağır bi sorgulama dönemine girdim. O hoca dediklerimizin aslında ne kadar cahil ve boş adamlar olduklarını gördüm. Sıradan insanlardan hiçbi farkı olmadığını, tek yaptıklarının okuduklarını kendi işlerine geldiği gibi bizlere aktarmak olduğunu gördüm. Kuran'ın Türkçesini okuyunca zaten bişeyler yerine oturdu. Dinci falan değilim kesinlikle ancak böyle bi ortamdan çıktım geldim. Şuan hala hayat bakışımı şekillendiriyorum tam olarak bi görüşüm yok. Gelişmekte yani.. Bu yazdığım yazı deist birisi tarafından islam anlayışına göre yazılmış bi metin. Öyle düşün..
      ···
      1. 1.
        0
        deist olan bir kişi zaten islamın bizatihi kendisini kabul etmiyeceğinden dolayı islami giyim tarzının tamdıbına karşıdır veya kabul etmiyordur zaten. Sen çıkıpta gerçek islamda bu şekilde kapanma yok dediğin an otomatikmen islami kabul etmiş oluyorsun. Anladım kadarıyla kafan biraz karışık. Olabilir. Şunu da söyliyeyim deistim diyosun ve arayış içinde olduğunu söylüyorsun ya illaki birşey olmak zorunda değilsin yani böyle bir zorlama yok. insanlar müslüman ateist vs olmadan önce insan olmalılar...
        ···
      2. 2.
        0
        Panpa ben zaten karşı olduğumu ve kabul etmediğimi yazının sonunda söyledim. Ben gerçek islamda bu şekilde kapanma yok diyerek onu kabul etmiş olmam. Şimdi ben Hristiyan'ların peygamberi Hz. isa dersem o dini kabul mu ediyorum? Mantıklı değil bence. Kafam karışık değil, bi arayış içinde de değilim. Hoşnut olmadığım bi durumu dile getirdim.
        ···
    2. 2.
      0
      hz isa hristiyanların peygamberidir dersen bana göre hristiyan olmuyorsun çünkü bu bir betimleme cümlesi ama hz isa bir peygamberdir dersen peygamber kavrdıbını kabul etmiş ve dolayısıyla inanmış oluyorsun. Aynı şekilde eğer islamda başörtüsü var diyip buna delil olarak ayet vs gösterirsen bu da bir betimleme olmuş olur. Ama kuranda giyinis tarzı çok net bir şekilde anlatılmamışken, orda sadece "hımar" kelimesi kullanılmış ve bu da bir çok anlama gelen bir kelimeyken bir deist nasıl olurda allahın varlığı veya yokluğunu üzerine teolojik bir tartışma yapmak yerine bu bölümü esgeçip vahiy almışçasına bu gerçek örtünme biçimidir der. Üstelik o gösterdiğin foto bağlamında gelenekte bu yok da demiyorsun, islamda böyle bir giyiniş tarzı yok diyorsun. E bende sana sorarım nerden biliyoruz? vahiy mi alıyoruz?

      Ayrıca tanrının varlığı ve yokluğuyla ilgili teolojik tartışmayı esgeçip islami tartışmaya çalışan deist ben pek görmedim. Yanlış anlama ama sözlükte bazı insanlar dogmatik görüşlerini insanlara kabul ettirmek için bir olay anlatıyor ve daha kabul edilsin diye yazının en sonunda beyler ben deistim diyor. Bu aynı şunun gibi adam türkçülüğü övüyor sonunda da beyler ben kürtüm demek gibi. Bence bu müthiş bi istismar ve bunu yapanların bazılarıda şuku denen reel anlamda bir anlamı olmayan puan toplamak sanal prim yapmak için bu tip hezeyanlarda bulunuyorlar. Nitekim baya şuku almışsın ne diyelim. "allah arttırsın"...
      ···
      1. 1.
        0
        Panpa, ben deistim. Tanrı'nın varlığını kabul ediyorum ancak dinleri kabul etmiyorum. Ancak bu demek değil böyle bi yazı yazamam. Yani deist olunca böyle bi yazı yazmamam mı gerekiyor? Neden? illa islam'ı falan mı tartışmam gerekli? Hayır. Sen hala takılmışsın savunuyorsun diye. Savunmuyorum! islamı savunmuyorum! islamı övmüyorum! Diyorum ki; birader yapılan şey yanlış. Samimiyetsizce bi davranış. Sebepleri de bu bu bu diye yazdım. Sen şimdi yazdığım yazıyı okuyup da "Bu adam islamı savunuyor" diyorsan eğer sana diyecek bişeyim yok. Orada islamı savunan tek 1 cümlem dahi yok. Özet olarak şu "Bu şekilde giyinenler yanlış ve samimi değiller. Özünde bu şekilde olur o iş, adam olun". Gerçi ben ne kadar anlatsam da karşımdakinin anladığı kadar her şey. Şuku almak gibi bir derdim yok. Entryi siliyorum.

        Edit: Sildim.
        ···
   tümünü göster