/i/Devlet

  1. 1.
    +170 -38
    Evet beyler söz sizde yaşa Dexerrrrrrrr edalarıyla dolaşalım.

    “Devletin parasıyla gezmek en doğal hakkım” diyen Erdoğan dediğini yapıyor. 16 aylık bütçesi, selefi Gül’ün 7 yılda harcadığı paranın 4 katına ulaştı.

    Erdoğan’ın 10 Ağustos’ta başkan seçilmesinden sonra emrine verilen ödenekler, bir önceki Cumhurbaşkanı Gül’ün 7 yıl boyunca harcadığı 700 milyon TL’nin 4 katına çıktı. Paranın 2.3 milyar TL’sini ‘örtülü ödenek’ oluşturduğu için nereye harcandığı konusunda ise net bilgi yok. Erdoğan, kendi bütçesine iki kat zam yaptırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rekor düzeydeki harcamaları 2015 bütçe ödeneklerinin paylaşımı sırasında da tartışma çıkarmıştı.

    Not:Ve biliyorum ki bazı insanlar okumadan - veya + basacaklar böyle yapmayın *

    Edit:Eksileyenler heralde ekgib görmüşler o zaman örtülü ödenektende bahsedeyim kardeşlerim. isteyen araştırabilir buda başbakanlık yıllarından hüloğğ :

    Tan­su Çil­ler, Me­sut Yıl­maz, Nec­met­tin Er­ba­kan ve Bü­lent Ece­vit de ör­tü­lü öde­ne­ği kul­lan­dı. Top­lam 10 yıl­lık sü­reç­te har­ca­nan tu­tar yak­la­şık 312 mil­yon TL… Baş­ba­kan Er­do­ğan 10 yıl 5 ay­da dört baş­ba­ka­nın 20.5 ka­tı har­ca­ma yap­tı.
    ···
   tümünü göster