/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -1
    görmüyorum beyler. kitaba neden ihtiyacımız var? biz zaten aklın mantıgın elverdiği şekilde dogruyu yanlışın ne olduguna karar veremez miyiz? aksine kutsal kitapta özellikle kuran da insanlar okuyup ya yanlış anlayıp cana kıyıyorlar ya da gerçekten o kitaba onu bakarak sadece onu referans alarak dogruyu yanlışı yapılması gerekeni sınırlıyorlar. tüm ahlak kuralları ve dini vecibeler sadece bir kutsal kitaba sıgar mı? şimdi ben kuran da kafir öldürmek sevaptır onların canını alın onlar Allaha karşı gelirler diye bi ayet okusam ya da öyle anlasam gidip ısıs gibi terör örgütünün yaptıgı gibi insan katletsem dogru olur mu?

    kuranı tek biz doğru yorumluyoruz olayı
    şimdi şöyle diyenler çıkacak. kardeş kuran ı onlar yanlış yorumluyor biz dogrusunu yapıyoruz... bak mübarek o zaman neden yanlış anlaşılmayacak şekilde bi referans verilmedi insanlara daha dogru kesinlik olan bi şekilde. ya arkadaşlar tanrı dediğimiz şey yüce güç sizin sandıgınız kadar basit değil saçmalamayın neden kitap gönderir neden sürekli peygamber gönderir. bu din olmadı güncelleyip yenisini yoluuyum en sonunda müslümanlık olsun en dogrusu o olsun. böyle bişey var mı ya ?

    hayatıma kastedebilme ihtimali
    ya yeminlen bi gün odamdaki dindar arkadaşım uyurken beni öldürüp ona iyilik olsun diye yaptım yardım ettim allah a kavuşsun dicek diye korkuyorum. yaparlar yani çok örnekleri var.

    Kader-ahiret inancı- sınav
    adam diyor ki Allah senin verecegin bi kararı bilir ama kader inancında senin son anda değiştirdigin kararı bilmez o yüzden sınanırsın diyor. ulan herşeye gücü yeten herşey bilenyüce tanrı benim karar değişikliğimi mi bilemicek? neden sınanıyorum ben hem? ayrıca neden dünyadayım ? önceden zaten benim cennetlik cehennemlik olacagımı bilmiyor mu?
    ···
   tümünü göster