/i/Swf

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 376.
    +2
    ekşide methiyeler dizmişler lan yarıla yarıla gülüyorum işte 2 tanesi :

    bu ekşi sözlük'ün iyice taku çıktı artık. insanları kimlikleri altında aşağılık şeylerle genelleyerek ve iğrenç hakaretler etmek moda oldu. üstelik bu hakaretleri eden zevzekler korosu bunu utanmadan yapıyor, her gün utanmadan her başlıkta her siyaset tartışmasında "kürtler eşek gibiyor" diye hem iğrenç ırkçılığını yapıyor, hem de tartışmanın önünü tıkamaya çalışıyor. bu zevzekler genelde milliyetçi oluyorlar, refah-şovenizminin rahat sularında burjuva gibi yaşayıp, şımarık burjuva çocukları gibi akıllarına geleni bir değerlendirme sürecinden geçirmeden direkt söylüyorlar. milli eğitim'in torna tezgahından başarıyla geçmiş bireyler olarak eleştirel bir irade ortaya koyamıyorlar. çünkü egemen türk olarak milliyetçi olmak, şovenist olmak bunu gerektirir; içinde yaşadığı toplumun verilerini, sebep-sonuç ilişkilerini düşünmeden kesin yargılara varırlar. en kötüsü de, cahil olmalarının getirdiği bir özgüvenle bu iğrenç ve değersiz laflarını sürekli tekrarlarlar, eleştiri getirene ise "gibtirin gidin ülkeden" deyip ve ardından bir ton cinsiyetçi ve iğrenç küfürlerle konuyla şeyler serpiştirirler.

    bu aptallar ne sınıf bilirler, ne sosyal bilimleri. ne de içlerinden birinin oturup bir kitap okumuşluğu vardır. bu yüzden türkçü ve türk milliyetçisi geçinen bu herifler, okuma-yazmayı yeni söken ilkokul birinci sınıf çocuklarının yapmadığı yazım hataları yaparlar ve cümle kuramazlar. biz ise bu salaklara alaycı bir şekilde "oğlum türküm türküm diyorsunuz, bari türk dilini bir cümlede olsun doğru kullanın" deyince de kudururlar. kendinize kudurun salaklar. hadi ekşi sözlük ergenlerin tak yuvası oldu diye o iğrenç yazılarınızı okutuyorsunuz, ama yarın öbür gün adam akıllı bir yere girdiğinizde bu yazım hatalarıyla sizi kimse kaale almaz, taşak geçerler ve kıçınıza tekmeyi basarlar. o yüzden söylüyoruz bunları. ha paranız ve gücünüz vardır, bütün okumuşları ve aydınları "neymiş beş dil biliyormuş, ben işlerimi tercümanla hallediyorum" diye aşağılamaya çalışan dexer gibi "benim bunlara ihtiyacım yok" der basarsınız parayı bir editöre, yine sizin gibi inci sözlük ergenlerine okutursunuz o tak yığınlarını, o başka.

    neyse, konudan uzaklaşmayalım. yoğun derecede nefret suçu, ırkçılık ve ayrımcılık içeren bu videonun altında bulunan "doğru bunlar böyle", "amk kürtleri", "haklı video bunlar böyle" gibi yorumlar, abd'deki çay partisinin beyaz olmayan topluluklara ve insanlara, almanya'da neo-nazilerin türklere yönelik ırkçı yaklaşımının izdüşümüdür. oradakilerle farkınız yok. biz de nitekim türk ırkçılığıyla kürt ırkçılığını, alman ırkçılığıyla beyaz ırkçılığını ayırmıyoruz. ve anti-faşistler olarak burada hiçbir zaman türkleri veya başka bir etnik grubu genelleyerek böyle iğrenç ithamlarda bulunmuyoruz. ha türklerden veya kürtlerden kimse hayvan gibmiyor, kaçakçılık yapmıyor, gasp yapmıyor demiyorum ama bildiğim kadarıyla sizin burada takıştığınız hiç kimse "bu etnik grup bunu yapar" diye bir genelleme yapmadı. ha bu başlık dahil olmak üzere iche iche oldu nietzsche ve şimdilerde malum yarıırkçıyarıemperyalist kafanın yan hesabı olan (uçurulmadan önce)parisien a istanbul bunu yapıyor, ama onlar bunu trollüklerinden yapıyorlar. yani kürt falan değiller, ırkçılar. o yüzden attıkları zokayı hemen yutup atlayıp kürtlere küfretmek için bahane olarak kullanmayın.

    utanmıyorsunuz dedik ya, bir de gelmiş videoların altında "gülün buna salaklar bu doğru hepiniz böylesiniz", "video işte yeaaaa", "az bile yapmışlar" diye yazıyorsunuz. devletin ve egemen söylemin yüzyıla yakındır sürdürdüğü ayrımcı anlayışı siz sürdürüyorsunuz. güneydoğu'da ve doğu'da milyonlarca çocuk, doğrudan resmi kurumlar tarafından yapılan bu ırkçılıkla büyüdü ve pkk'nın oluşmasına bu ayrımcı yaklaşım neden oldu. bugünün çocukları da böyle mi büyüsün istiyorsunuz?

    ırkçısınız, yalancısınız, yavşaksınız, faşistsiniz. istediğiniz kadar reddedin, kafanıza vura vura öğreteceğiz size bunu.

    bir diğeri

    asagilik bir video. bunun fasizm olmadigini iddia edip ciddiye alinacaginiz tek yer eksisozluktur bu arada.

    ben bu kadar cirkinlesmeyi kuyruk acisina bagliyorum. akp iktidarda kaldikca ortaya cikan comar soylemleriyle ayni trend. pkk bagimsiz kurdistan derken, asla kuzey irak'tan birkac bin kisi siniri gecip catisa catisa diyarbakir'i (ve diger dogu illerini) fethetip bayrak dikip bagimsizligini ilan etmeyi hedeflemedi, zira imkansiz. 30 yil boyunca tek istedikleri devlet tarafindan resmi muhatap kabul edilip isteklerine masa basinda ulasmak. turk tarafinin hedefiyse teroristleri askeri yontemle yok etmekti. gelinen noktada elimizde dagda en az 30 yil onceki kadar silahli dag kadrosu ve imrali'da muzakerelerde bulunan secimle basa gelmis mesru devlet gorevlileri var. yani bunu soylemek benim icin cok aci olsa da turkiye-pkk savasini acik sekilde pkk kazandi. tam bagimsizlik da ne yazik ki 2020'lerin sonuna dogru -milyonlarca turkiye vatandasi kurt bir anda pkk'ya destegini cekmedigi muddetce- gelicek. 100 yil sonraki tarih angiblopedilerinde "20. yuzyilin son ceyreginde baslayan turk-kurt savasi kurtlerin zaferiyle sona ermistir" gibi tek bir satirla aciklanacak kadar net yani olay. e napsin bizim gerzek gencligimiz? sinirden kendini mi gibsin? bir yandan akp koydukca hopluyor bir yandan pkk isteklerini kabul ettirmis. oturup fikir uretmeye kalksa kapasite belli, lan suna fasist degil diyen var amk. ona comar diycek buna esek gibiyor diyecek, zavalli hayatina devam edicek tabi ki.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster