/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +11 -1
    önce şu youtube videousunu izleyin .. Kürtçülük peşinde koşan aleviliği dezenformasyona tabii tutan davarlar bir gelin bakayım . Erdoğan Çınar adlı masalcının yalanlarını sorgusuz sualsiz kabul eden okumuş cahiller bir gelin. Kürtçülük gözünüzü öyle bürümüş ki , kendi kültürünüze düşmanlık ediyorsunuz.
    Bunları yazmamın sebebi bundan 8-9 sene önce ilk kez babamla gittiğim cemde erzincanlı kürtçü dernek başkanının cemde dedeyi susturarak , sürekli hititlerden bahsetmesi, luvilik filan diyip ne olduğu belli dahi olmayan taş oyma heykeller gösterip ''işte bakın mezopotamya'da semah dönüyorlardı binlerce yıldır semah dönüyorlardıdemesi .
    Biz kimseye ırkçılık yapmıyoruz , 72 millete bir gözle bakıyoruz'' diyip de inancın içine yalan dolan kürtçülüğünüzü ekmenizi kabul etmiyorum. Semah nedir bellidir, alevilik islam ve eski türk kültürüne ait ögeler içerir. Alevi adı 16 yy. öncesinde kullanılmıyordu bile , kızılbaş veya sadece Türkmen denirdi. O luvi tezlerinizi de kürtçülüğünüzü de alıp gidin başka yerde oynayın artık . Şeriatçı binlerle mi sizin gibi mankurt kürtçü faşistlerle mi uğraşacağız aleviliği parça parça ettiniz amk. Hdp denen şafii amed'li kardeşlerinizle mutluluklar amk.

    Doğu Türkistan burası bakın horasan bile değil, kürt kardeşlerinizle ne gibi bir etkileşim olmuş da acaba semah ve alevilik kürt veya hitit tabanlı birinanıştır , zerdüştlüktür diyorsunuz ?? Ayrıca Amasya'da Uygur adlı köy vardır ve alevi köyüdür . Ek bilgi olsun .

    Bu da bir diğer video yine Doğu Türkistan Çin'den

    https://www.youtube.com/w...e&v=YchhBvXIYMM#t=332
    ···
   tümünü göster