1. 1.
    -5
    ~%60 oyla başkan seçilmiştir. Maalesef ki Londrada olduğumdan dolayı oy veremediğim ama seçim sürecinde tamamen felsefesini desteklediğim liderdir. Kendisi, Türkiye ile ana, yavru ilişkisinin artık Kardeş ilişkisi olmasını savunan bir liderdir. ilk günden Türkiye ile kavga girmiş olsada, haklı olarak söylediği lafları, (%60lık Kuzey Kıbrıslı + ben gibi oy veremeyen yurt dışındaki kardeşlerim) her şartta desteklemiştir.

    Bu yavrunun artık büyümek istediği gerçeği Türkiye'de de kabul görmelidir. Artık Türkiye'nin biz şehit verdik, para verdik laflarının bitmesi gerekmektedir. Çünkü evet yıllık 1 milyon dolar veriyor ama 1.2 milyon kazanıyor ithalatlardan. Ayrıca Kuzey Kıbrıstaki üsleri, itfaiyeyi, polisi, güvenlik kuvvetleri komutanlığını yönetmeleride cabası. Bu şekilde devlet olmaz, demiştir sayın Akıncı. Sonuna kadar desteklediğim bir görüştür. Bizler Kuzey Kıbrıslılar olarak, artık geleceğimizi, kendi ayaklarımızın üstünde durmak istediğimizi, açık açık söylemekten çekinmiyoruz. Acaba, bugün Türkiye Milli Takımı ambargolar yüzünden tanınmasaydı, ve hiç bir zaman Uluslararası kupalarda boy gösteremeseydi, sporcularınız başka takımlara transfer olamasaydı, Dünya'nın yarısından çoğunun Türkiye diye bir ülke olduğundan haberi olmasaydı, geleceğiniz elinizden alınsaydı siz ne düşünürdünüz acaba?

    Kuzey Kıbrıs halkı kendine yakışan lideri seçmiştir, umarız hep bu şekilde ilerler ve bağımsızlığımız ve Dünya'da tanınmamız için olumlu adımlar atılır. Savaşa gelirsek eğer, evet Türkiye, Kuzey Kıbrıs'ı kurtardı, ama ingiltere, Amerika ve Kanada da, Fransayı, Belçikayı, Hollandayı, Lüksemburgu, Polonyayı, Slovakyayı, Yunanistanı, Arnavutluğu, Bosna Herseği, Libyayı ve daha bir çok ülkeyi kurtarmıştır. Ama bugün oralar kendi bağımsızlıklarında yaşarken, hala Türkiye'nin biz Kuzey Kıbrıs'ı kurtardık demesi, yapılan iyiliği sürekli suratımıza vurmaktan fazlası değildir. iyilik yap denize at demişler, eğer ki Türkiye bizim dostumuzsa ve iyiliği bize yaptıysa, neden sürekli suratımıza vuruyor? Demek ki bize yapılan iyilik yavru sevgisi değil, menfaat ilişkisiymiş.
    ···
   tümünü göster