/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    panpa sevdiğin için mi inanırsın ya da korktuğun için mi?
    yoksa allah ceza vermeseydi bütün bu kötü kavramları içerisinde bulunan herşeyi yapcakmıydın?
    ···
    1. 1.
      +2 -1
      Ben yapardim sonucta Allah sadist degil sen bir halt edersen hak ettigin icin ceza veriyo keza kuranda yaptiginiz iyiligin en az 10 katini yaptiginiz kotulugude birebir karsiligi alacaksiniz diyo ben ceza vermesede adam olmaya calisacagima inaniyorum hersey korku degil minnet sevgi gibi kavramlarda insanina gore baskin olabilir
      ···
    2. 2.
      0
      allaha korktuğumuz için mi inanırız ya da sevdiğimiz için mi?
      ya sen kötü olsan ve cezasını çok zaman sonra görsen o arada korku olmayacağı için keza korksan böyle birşey yapmazdın sevgin kalırmı?
      yani ikisi beraber olur mu? hem sevgi hem korku olur mu? olursada bunlar gerçekten sakınılmış yıllarca uzak durulmuş olması samimice gelir mi?
      ···
    3. 3.
      +3
      Dostum herşey karşıtıyla var olur korku olmazsa sevgi olmazki birseyi arti olabilmesi icin bir eksisinin olmasi gerekir yani sordugun soru felsefi acidan hatali
      ···
    4. 4.
      0
      yani ateş ve su yanyana bulunmaz.
      bir insanı sevmemiz için illaki korku olması gerekir?
      örneğin sen içki içmiyorsun ya da yerdeki parayı almıyorsun. bunu sağlıksız olduğu için mi ya da allahın her dediği senin için bir emir olduğu için mi yada korktuğun için mi?
      şimdi bir kıza tecavüz etmeyen bir insan kızı düşündüğü için mi yada herne haltsa işte ya da korktuğu için mi?
      ···
    5. 5.
      0
      Dostum Allah sacma sapan seyleri yasak etmemis senin insan olarak yapmaman gereken seyleri yasak etmis sen insan olarak fitrat geregi tecavuz etmemen gerekir ama kendi zevkine kapilip sapiklasirsan tecavuz edersin bununda her iki taraftada cezasi olur ayrica su ve ates birbinin negatifi degildir yanlis bir örnek olmuş bahsettigimiz sey zit kutuplar yani var olan ama elle tutulamayn gercekler mesela sevgi ve nefret gibi bir kişiyi sevebiliyorum demen için nefret edebilme secenegininde olmasi gerekir diger turlu sevgi hali normal bir hal olacagi icin herkese karsi olur ve bu duyguyu ozellestiremezsin sabit kalir oysaki ates su olmadan varolabilir reel elle tutulur bir gercekliktir
      ···
    6. 6.
      0
      sacma sapan olarak gördüklerin müslümanların yarısından fazlasının yaptıkları olabilir mi sence?
      önemli olan senin bir kadına tecavüz etmemenin sebebi kadının hayatını düşündüğün için mi yoksa sadece allahtan korktuğun için mi?
      kimyasal olarak su ve ateş ikilisinin birbirine yakınlığı veya uzaklığı konusunda birşey diyemem ama mantıken baktığımızda ikisi bir arada bulunamaz. ikiside birbirini yok eder. yani zıt şeyler olduğu bilinir.
      elinde nefret seçeneği olduğu halde seviyorsan bu güzel birşeydir ve sevmiştirsin. ya da korkma ve sevme ihtimalin varken hangisini tercih edersin ?

      ateş ve su örneğinde kastettiğim ikisinin bir arada bulanamayacağıydı.
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster