/i/Kadınlar

Kadınlar daima haklı.
  1. 251.
    +5
    Taktik no #2'ye geçiyoruz. Peki şu ana kadar naptık?
    Öncelikle uzaktan veya yakından, faceden veya twitter'dan, ordan burdan karşıdaki kişiyi sorunsallaştırdık ve anladık. Şu soruları semptomatik pgibanalizmle yanıtladık: Nerede dili sürçüyor? Nerede susuyor, neyi gizliyor/bastırıyor?

    Taktik no #2 : Tersten analiz

    Peki nedir tersten analiz? Söylenenleri, duyulanları, kurulan tüm cümleleri tersten bir daha sorgulama.

    Örnek: Kızın biri "Ben sadece yeşil gözlü erkekleri severim." diye bir cümle kurdu. Tersten yaklaşınca "Ben sadece yeşil gözlü erkekleri sevmem." diye yorumlayıp yeşil gözlü erkeklerin dışında -veya bahsedilen kategoriler dışında- kalan etmenlere ne kadar tolerans verdiğini anlamaya çalışacağız.

    Örnek: Kızın biri "Senden asla vazgeçmem" diyorsa "Senden istediğim zaman vazgeçerim" şeklinde ele alacağız.

    Örnek: "Benim gözümde zengin fakir tüm insanlar eşittir." diyen biri için kesinlikle zenginlere karşı o eşitliği kurgulamadığını bileceğiz.

    Dikkat ettiyseniz örneklendirdiğim söylemler hep iddialı veya kişinin kendini tanımladığı cümlelerden oluşuyor. Bir kişi kendini tanımlıyorsa siz o tanımın hep tersini ele alıp ona göre ne kadar tolerans tanındığını anlamaya çalışacaksınız.

    Şimdi bazılarınız soruyor: "Ee nolacak sonra?"

    Çok basit. Bir kız aşkla ilgili kendini tanımlayacak bir şey söylüyorsa en başta geçmişte yaşadığı bir sıkıntıyı dile getiriyordur ve hayalini dile getiriyordur. "Ben kıskanç erkek sevmem" diyen bir kız, ister inanın ister inanmayın, kıskançlık noktasında patolojik sorunlar yaşıyordur ve bilinçaltına yönelttiğiniz kıskançlık mesajlarıyla aslında kendini tatmin edip içten içe sizi isteyecektir.

    Unutmayın bilinçaltı çok şeydir. Alttaki postu okuyun.
    ···
   tümünü göster