/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    0
    şunu paylaşmazlar bunlar
    https://www.youtube.com/watch?v=JjgPShl0KsU
    anca başörtü üzerinden mağdur edebiyatı yapsınlar.
    top sakaldan dolayı kovulan adam var, o da özgür? islam'da da sakal bırakmak caiz , neden bırakamıyor bir memur ? başörtü giymek serbestse, sakal bırakmak neden serbest değil ?
    ···
    1. 1.
      0
      rahmetli annen ne eziyeti çekmiş be canısı ? laik bir devleti savunuyorsak, zorunlu din dersi olamaz, ilkokula başörtüyle giremezsin. sen önce bir gibtir git laikliğin tanımını araştır okey ?
      ayrıca soruma cevap vermedin. islam'da sakal da var, ben de bunu bırakmak istiyorum. neden sakal bırakıp memur olamıyorum ? neden sakal bırakıp liseye giremiyorum ? açıklar mısın? sakal da caiz müslümanlıkta ? inanışımı engelliyorsunuz, beni kısıtlıyorsunuz.
      ···
    2. 2.
      0
      neden sakal bırakıp memur olamıyorum, liseye giremiyorum, islam'da sakal caiz diyor ? bunun cevabını ver, ben de gidip akp'ye oy atacağım.
      ···
    3. 3.
      0
      e sakal sünnetse, ben de bırakabilirim dimi canısı?
      dinime uygun, bırakmak istiyorum. islam'a ters değil, dinimi yaşamama engel oluyorsunuz, sakallı liseye girebilirim. memur olabilirim o zaman. mini etekliler giriyor, başörtülüler giriyor, sakallı da girebilirim kimse engel olamaz buna
      ···
    4. 4.
      0
      öncelikle islam'da başörtü farzdır diye kesin bir hüküm yok.
      kendinle çelişkiye düşen sensin, şimdi de peygamberin yaşadığ ve bize de emrettiği sakal bırakma eylemini sünnet yapmasan da olur diyerek geçiştiriyorsun. sünneti yaşamanı isteyen de kur'an'dır. sünneti uygulayan mahşer gününde peygambere ulaşır diyor kur'an. ayrıca sen daha inandığın dini bilmiyorsun, sadece farza uy, sünneti yapmasan da olur diye bir kaide yok. haram,farz, sünnet,müfsit, mekruh falan bunların islam'ın altın kuralları. ben de bunu gerekçe göstererek, sakal bırakabilirim. kim karışabilir buna ? mini etekli de girebiliyorsa, sakalla da girebilirim ? özgür bir ülkeydi hani?
      neymiş demek ki devletin bir anayasası, kuralları varmış. ona uyacakmışın, laiklik ile yönetiliyorsan, bu şartlara uyacakmışsın. türbanlı bacım diyerek dini sömürüyor akepe, sen de buna çanak tutuyorsun farkında değilsin. onlarında yapmak istediği bu zaten. milleti ayrıştırmak , senin kafada insnaları görünce daha da çok tebrik ediyorum akepe'yi , helal olsun !
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster