/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 101.
    0
    ben daha önce yazdım ama sildim..

    gerkek yok miktarlara çünkü durumumu afişe etmek istemem!

    diploma notunun, üniversite bölüm ve ismin, meslek kariyeriyle bir alakası yok, bunu bir kavra önce.

    eğitim sürecin boyunca, stajlarda dahil olmak üzere kendini geliştirmen sana kalmış..
    stajları kağıt üzerinde değilde, pratikte değerlendirirsen eğer, kendini geliştirebileceğin gibi tabi stajı nerede yaptığında önemli misal, sağlam bir firmada ki bu azda olsa torpil kokarak meydana gelen bir imkan; tahsilini aldığın alanda, işin özünü kavramaya hevesli, meraklı ve bu işe adamış bir öğrenci isen daha staj zamanı o firmanın gözüne girersin.. bi nevi alt yapı gibi düşün..

    yani firmalar iş ilanı verdiğinde önce patronların tanıdıkları, sonra çalışanların yakınları ondan sonra staj'da göze batanlar en son ise sıkı kriterlere dayalı, uzun süreli iş tecrübesi olan elemanları değerlendiriyorlar..

    yani diploma, üni,bölüm hikaye..

    farklı bölümlerden mezun olup, aynı departmanda kariyer yapan nice insanlar var.

    devlet ücretleri sabittir yine her şehre ve ilçeye göre değişir biraz da godomanların gibi taşağına göre belirlediği rakamlardır bunlar ve büyük çoğunluğu yakınlarını alır, prim amaçlı da ihaleleri bağlatır.. ama amele olacaksan içlerinde 3000-4000 tl fena bir rakam değil..

    yeni mezunlar özelde tabi yine patronun keyfine bağlı ama maks. 2500tl ile başlarsın tabi ki senin kendini geliştirmene, firmana sağladığın katkı, kastığın mesailer, aldığın terfiler vs derken paranın dıbına koyarsın ya da tembel mahluk olursan 2yıl değil 10yıl da çalışsan taş çatlasın maksimum 3000-4000 alırsın!
    ···
   tümünü göster