/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 101.
    0
    Birinci olarak öğretmenleri küçük görmen tam bir dunkofluk, bilmiyorum farkında mısın ama doktoru mühendisi liseden öğretmen yetiştiriyor. Eğitim sistemimizin gergadan .assagına benzemesi o meslegin önemini yitirmesi degil midir zaten ülkenin en salakları öğretmen oluyor. Neden eğitim kalitesi düştü diyenler öğretmenlik makdıbına ve verilen degere bir baksınlar kıyas isteyenlere de güney korede finlandiya da öğretmen deyince saygıdan iki büklüm olurlar.

    Ha merak ettiysen ben makine mühendisiyim su yurtdışında burslu olarak gemi inşaat alanında yüksek lisans yapıyorum. La olum mal mal konuşmayın allasen. Maksimum başlangıç maaşı fix üç binmişte falanda filanda. Eğer tikkko bir mühendislik okumuosan aşşa yukarı başlangıç maaşlarının hepsi aynıdır şehirlere göre biraz oynar. Nedir bu maaş (1250-2000). Az biraz değişebilir. Kardeşim ilk önce bakacaksın lisede hangi dersleri yapabiliodun. Ona göre bölümünü seç, inşaat, makine fizik matematik agırlıklıdır. Efendim ben dil biliyorum, efendim ben program biliyorum, efendim ben yurtdışı gördüm, efendim ben yüksek lisans yaptım bunlar maaşına küçükte olsa etki eder. Ama asıl sorun kaç maaşla degil hangi sektörle başlayacagındır. Bunlar varsa üniversitende iyi ise güzel bir firmaya kapak atar 2-3 senede voleyi vurursun. Ne kadar bir vole inşaatcı-makineci olarak gidersin dubai katar rusyaya aylık alırsın 4000$ -6000$. Yada girersin toyota-GE benzeri sirketleri 3 sene sonra 4000-5000 TL ler konusursun. Baslangıca degil sonrasına bakacaksın sektörüne bakacaksın. Ulan ben kodumun avrupasında kıçımı yırtıom dönünce alacagım baslangıc maası 2500-3000 siz ne fixinden ne .okundan konusuonuz.

    Bu arada makine mühendisliğine söven arkadaş, senin zihninle hareket edildiği için bu gün bu ülke böle, ülkeler sanayisi ile gelişir inşaatla değil, kıyasla Türkiyeyle güney koreyi bakalım. Bu gün Hyundai dediğin firma monitörden arabaya gemiye kadar üretim yapar. sanayide baş elemanlar makineci, elektronikciler, bilgisiyarcılardır. Otomasyon mühendisiymiş de zartmışta zortmuşta. O saydıklarının hepsi makinenin içinde zaten makineci alırlar ki imza yetkisi olsun yoksa diğer salak mühendislikler bi cacık imzalayamaz. Enerjiden, otomotive kadar sektörü vardır makinenin. Senede istihdam oranlarına bak bakalım. Ama hala gerideyiz o ayrı mesele. Niğde de makine mühendisliği okursan baban bile para vermez, buraya gelmiş amcasının ogluymus dayısının kızıymıs. Tüm mühendisler bunun sülaleden cıkıo zaten.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster