/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 51.
    +1
    harbi siz iyi uçmuşsunuz. max alacağın 2500dür kimse yeni yetme mühendise tutup da 3-4 bin maaş bağlamaz. 1 yıl sonra eğer adamların gözüne girersen artırırlar maaşını.
    ···
    1. 1.
      -7
      Yav öğretmen miyim ben 2500 alayım ? itüden mezun olmuş mühendis lan bu. Tıpla aynı puanda dıbına koyim. eğer dedikleriniz dogruysa tıpa girecem amk
      ···
    2. 2.
      0
      Yarraam ne sandın amk derdin paraysa tıpa gir 5 yıllık tecrübeli mühendisin aldığı maaşı mezun olur olmaz alıyolar
      ···
    3. 3.
      +4
      dostum üniversiteye girdikten sonra puanın hiçbir getirisi yok sana. yok şu kadar soru çözdüm bu kadar puan aldım falan. bunlar sadece senin ailenin gurur duyacağı şeylerdir oğlan burda okuyor şöyle şöyle yaptı diye(çok çalışan komşu çocuğu misali).
      sen okula girdikten sonra işin bir kısmı sende bir kısmı da şansa kalıyo.

      yazdıklarını okudum sırf şu kadar puan aldım şu kadar çalıştım deyip durmuşsun herkese. bunlarla kendini bi yerde işe falan sokamazsın. 200-250 puanla maden mühendisi olup 2. senesinde paranın dibine vuran da var 500 puanla 2000liraya talim eden de.

      saçma sapan eğitim sisteminin dayatmasından çıkar kendini amk üniversiteye gelmişsin bunları düşünemiyosun. uyan şu rüyadan acıdım amk sana.

      takmışsın öğretmen maaşına apayrı 2 sektör. öğretmenin de taşaklısı 5-6bin alıyor dışarıdan iş yaparak(özel ders).

      bu ülkede ölmeyen tek meslek doktorluk amk.
      ha bi de aklını kullanırsan senin bölümün de güzel ama rakibin çok. itüde okuman seni onların 1 adım önüne geçirir, ingilizce bilmen 1 adım daha geçirir, her bildiğin program 1 adım öne geçirir ama emin ol senin 3bin isteyeceğin yerlere senin bildiğinden fazla şeyi bilip tek eksiği itüden mezun olmak olan kişi 2bine okeyi verir. sen 6 ay işsiz gezersin o adam 6. ayında maaşını 2500 yapar 1. yılda 3bin.
      özel sektör böyledir.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster