/i/Televizyon

Sözlüğün renkli altincisi.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1
    Birçoğunuz küçükken bu çizgi filmlerin neden yasaklandığını merak etmiştir. Doğru düzgün bir gerekçe bile gösterilmeden sessiz sedasız birer birer yasaklandılar.

    Şirinler;




    Üretim araçlarının ortak mülkiyeti üzerine kurulu sınıfsız, parasız ve devletsiz bir toplumsal düzen; ve bu düzenin kurulmasını amaçlayan toplumsal, siyasi ve ekonomik bir ideoloji ve hareketini temsil ederek çocukları komünizme özendirdiği için yasaklandı.

    Teletabiler;




    Cinsiyetlerinin olmamasına rağmen erkek sesine sahip olmaları ve kadın çantası kullanarak tuhaf hareketlerde bulunmaları sebebiyle erkek çocuklarının gelişimi için zararlı bulundu.

    He Man;




    Bunu zaten fark etmişsinizdir. He man karakterinin aynı kızların giydiği bedende tayt giyerek kalçalarını belli etmesi; ve yine pembe renklerde dar kıyafetler giyerek vücudunu belli etmesi. Bunun yanı sıra erkekliğe yakışmayacak tuhaf hareketlerde bulunması sebebiyle erkek çocuklarını eşcinselliğe özendirdiği için zararlı bulundu.

    Pokemon;




    Ash ve Brock'un yanlarında Misty gibi ciksi bir kız bulunmasına rağmen pokemon denilen hayvanlara ilgi duymaları ve sürekli olarak sisteme tepki gösterdikleri için dağ bayır yol almaları; ayrıca poke toplarını molotof fırlatır gibi fırlatmaları sebebiyle kürt çocuklarının gelişimi için asdasdas :d okadar da değil amk. Diğerleri doğru ama
    ···
   tümünü göster