/i/Tespit

  1. 1.
    +35 -1
    Bu memlekette başarılı bir adam ve iyi bir eş olabilmek için en başta iyi bir okul bitirmelisin. Okulun ardından askerlik sorununu halledip iyi bir iş sahibi olmalısın ya da iyi bir iş yeri. Başarılı olmak zorundasın, çünkü kahveler dağıtılırken sorulan o "Beyefendi oğlumuz ne iş yapar?" sorusuna ebeveynleriniz mahçup olmadan cevap verebilsin. Verebilsin ki müstakbel kayınlarınız hanım kızımızı size layık görsünler. En ideal damat adayları evini almış eşyalarını (Mümkünse A sınıfı ve en son seri) tamamlamış adaydır. Hele bir de üst model bir arabası varsa, baldızı yanında bonus isteseniz verebilirler.

    Eh malum, bu ülkede bazı kadınların aracının mazotuna ayda 2500 lira yetmeyebiliyor. Ya da hiç bir kız flört dönemindeyken sizinle tavuk döner yemek zorunda değil. Daha çok kazanmalısınız. Siz çocukların gelecekleri ve iyi okulları için daha çok çalışmak zorunda kalırken evlilik yıl dönümü, hanımın doğum günü, tanışma yıl dönümünüz ve o ilk iskenderi yerken hanımın üzerine yoğurt döküldüğünde üzerinde hangi renk eteği vardı bunların hiç birisini unutmamalısınız. Sigortanız olmalı, erkenden hakkın rahmetine kavuşursanız arkanızda kalan eşiniz ve çocuklarınızı düşünmek zorundasınız, ölünüz bile para etmeli.

    Ancak bu memlekette hanım iseniz çok da fazla bir çaba sarf etmenize gerek yok. Hanım olmanız yeterli kriterdir. Ne doktorlar ne mühendisler sizi isteyecektir kim bilir? "Delikli boncuk yerde kalmaz" çapında bizden başka acaba kaç ülkede benzer anlamda ata sözü olabilir ki? Bu gözler nelere şahit oldu .) Sabahtan akşama fesbık sayfasından erkeklere atar gider alayını sap sapık yapıp barda elini çantasına cüzdanına atmaya gerek görmeyen ne amatör konsomatrisler gördüm.
    Ve bu memlekette kadın erkek eşitliği yok derler, evet bence de yok. Var mı şöyle aracımın mazotunu karşılayabilecek, evini almış, nazımı çekecek, ruhumdan anlayacak, sabah akşam çalışıp bana bakabilecek bir gelin adayı? Haftanın mühim derbilerinde bana küçük sürprizler yapıp maç bileti alacak, iyi markaların güzel takım elbiselerini almam için kredi kartını bana verebilecek?

    Bu soruma gelebilecek tek yanıt "Altından mı mübarek?" olur ancak. Demezler mi adama "Sen misin bu kentin zaptiyesi?" Derleeerrr derler.
    E o zaman ben de bunları derim hafız, kimse gocunmasın .)

    (iş bu yazı sadece yukarıdaki niteliklere ve düşüncelere sahip hanımlar için yazılmıştır. Herhangi bir kadın düşmanlığı barındırmamaktadır. Öptüm baldırınızdan)
    ···
   tümünü göster