/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +2 -1
    bak güzel kardeşim. din öğretilerini kendine klavuz edinmiş bir insan bilim yapamaz. Bilimin temelinde herşeyi sorgulamak varken dinin temelinde sorgusuz sualsiz allaha itaat etmek vardır. yani bir insan bilim yapacağım ben diyip sabah 8 akşam 5 e kadar araştırmacı, herşeyi sorgulayan bir insan olup akşam beşten sonra ise sorgulayıcı tavrını bırakamaz. şimdi diyeceksinki bunu yapan çok insan var etrafta. birincisi bu olanlar senin etrafında türkiyede. evet beyler türkiyenin bilimde ilerleyemesinin tek nedeni budur.bir türlü bilimsel düşünce tarzına geçemeyişimizdir.bir çok bilim insanımız sabah 8 akşam 5 sorgulayıcı akşam 5 ten sonra mutlak itaatkar olmaya çalışırken arada kaybolmuş yok olmuşlardır. üniversitelerimizdeki proflardan bir tak olmamasının sebebi budur . insanlarımızın genlerine maalesef kadercilik işlenmiştir.
    Ben kadere inanmayın demiyorum sizlere ama kaderci insanlar olmaktan vazgeçin. anne babanız ülkeniz doğum tarihiniz bunlar bizlerin seçemeyeceği şeyler yani bizlerin kaderi. ama bunların dışında herşey bizlerin yada başka insanların seçimleri.
    yıldırım çarpması örneği ile yazımı bitircem. tarihin başlangıcından bu yana yıldırım çarpması yaratıcının bir uyarı olarak görülmüştür insanlık tarafından. sadece yıldırım değil birçok doğa olayı yaratıcının müdahelesi gibi algılanır.ama gerçek şudur bunlar sadece doğa olaylarıdır. yıldırım sadece yağmur yağmasından önce meydana gelen bir doğa olayı fırtına basınç farkınndan dolayı oluşan bir doğa olayı vs vs.
    Biliyorum bu yazım hiç okunmayacak okuyan binler uzun mk biz nasıl okuyalım bunu diyecekler. Okuyan kardeşlerim düşünmekten vazgeçmeyin. düşünce suçu diye birşey olduğuna inanmıyorum allah bizi bu şekilde yarattı.ve allah bizi kendi suretinde yarattı.bu demekki allah bizim düşünmemizi istiyor.
    günümüzde kendini müslüman sana birçok insan var ve bunlar tamamen itaatkar tavırlar içerisindeler. ilk emri oku olan bir dinin inananları nasıl olurda okumaktan sorgulamaktan vazgeçebilirler anlamıyorum. zamanında nasıl hristiyanlık tahrif oldu işte günümüzde islamiyet de tahrif olmuştur bozulmuştur. bana sert tavırlar almayın hemen. aklınızda canlandırın islam coğrafyasında yaşananları şimdi. farkettiniz demi islamiyet maalesef bozuldu beyler. insanoğlu o kadar pis bir mahlukattırki yaratıcı tarafından gönderilmiş kutsal öğretileri bile bozabılmıştır. bir düşünün beyler sizin şuanda islamiyet olarak algıladığınız bir çok şeyin aslında gerçek islamiyet ile alakası yoktur. aslında sizde benim gibi düşünüyorsunuz demi. şuanki islamiyette benim vicdanımı rahatsız eden birçok şey var ve kabul etsenizde etmesenizde sizinde var. koşulsuz itaat etmek zorunda değilsiniz panpalar. ama araştırıp gerçeklere ulaşmak sizin gorevinizdir size verilen o beyinlerin fitresidir.
    Tekrar söylüyorum bu yazım okunmayacak çok iyi biliyorum.Ama bunları dışa dökebildiğim için çok mutluyum. yaşasındüşünce özgürlüğü.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster