/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +4
    Bak şimdi, Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum. Öncelikle paylaştığın resim Yalta konferansına ait, sağ tık yapıp google'da aratırsan çıkıyor. Yalta konferansına bakacak olursak çıkan vikipedi sayfasında "Yalta Konferansı , II. Dünya Savaşı sırasında 4 Şubat 1945 - 11 Şubat 1945 tarihleri arasında SSCB'nin önde gelen tatil yeri Yalta'nın 3 kilometre güneyinde bulunan Livadia Sarayı'nda düzenlenen ve Churchill (Birleşik Krallık Başbakanı), Roosevelt (Amerika Birleşik Devletleri Devlet Başkanı) ve Stalin (Sovyetler Birliği Komünist Partisi Genel Sekreteri ve SSCB Halk Komiserleri Kurulu Başkanı) olmak üzere "Üç Büyük" (Big Three)'ün katıldığı konferans.

    Konferansın başlıca konuları, Polonya topraklarının değişimi, Almanya'nın bölünmesi ve SSCB'nin Japon imparatorluğu'na savaş ilan etmesi idi.

    Yani Atatürk zaten ölmüştü, bu yüzdendir ki katılmamıştır.

    Diğer konuya gelirsek linkteki bu haritada görülebileceği üzere sevr antlaşmasıyla Osmanlı Devleti'nin yüce(!) padişahının kabul ettiği toprak paylaşımı şu şekildeymiş :
    http://www.turkcebilgi.co...evr_anlasmasi_osmanli.jpg

    Gördüğün gibi iç anadolu'nun küçük bir kısmı ile Batı ve Orta Karadeniz kalmış bir tek elde.Boğazlar uluslararası bir komisyonun kontrölünde bulunuyor, istanbul sözde Osmanlı'nın elinde kalmış. Bu arada Japonlar Amerikan sömürgesi olarak çok çok uzun süre kaldılar, dünyayı ele falan geçirdikleri de yok ama adamlar hatalarından ders almış, yıkılan bir devleti ayağa kaldıran atalarına minnattarlar, onlara saygı duyuyorlar, senin gibi cahil cahil ortaya çıkıp tak atmıyorlar. Bu sayede de geleceğe bakarak gelişmeyi başarmışlar, şimdi teknolojileri oldukça üst düzeyde, halkı oldukça kültürlü ve iyi bir şekilde eğitim görmüş, okumuş insanlardan oluşuyor. Yeter bu kadar, fazla yükseltmeyeyim seviyeyi.
    ···
   tümünü göster