/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +14
    Toplumun, kanını emen asalak tipleri tornadan geçirmek için uydurulmuş bir yalandır okul.
    Okullarda önce çocukların hayalleri, dünyaları ellerinden alınır sonra uydurulmuş bir “gerçek” tutuşturulur ellerine. Bu arada çocukların merakı ölmüş. Soruları tükenmiş bir şekilde önüne çoktan şeçmeli sorular koyulur. Nihayetinde azdan seçmeli hayatlara “başarı” diye üflenen bir balonla yolculuk başlar. Ve her şey sırayla olur. Önce özgünlüğü kaybolur, renkleri, hayalleri, merakı, heyecanı öldürülür ve en önemlisi de yaşama sevinci elinden alınır. Aynı ekranlara, aynı ürünlere, aynı aktör ve aktrislere sevdalandırılır. Düşünmek en büyük suçtur. iki kere iki dört, dünya elips şeklinde ve bir üçgenin iç açıları toplamı 180 derecedir.
    Kışları soğuk ve karlı, yazları ılıktır. Ali,ata bakar. Işıl ılık süt içer. Sonra hep beraber aynı türküyü söyleriz “daha dün annemizin kollarında yaşarken, çiçekli bahçemizin yollarında koşarken, şimdi okullu olduk, sınıfları doldurduk.”
    Sınıflar daha yeni dolmuşken, arkadaşlıklar kurup yeni maceralara atılacağını düşünürken, birden hiçte farkında olmadan bir yarış atına döndüğünü fark eder.
    Sınav serüveni başlamıştır. Annesi babası ona hangi mesleği daha uygun olduğunu belirlemiştir. Dışarıdan toplumsal kabulleri, önemli tüyoları da almıştır.
    Kıyaslanacak komşu çocukları veya başarılı ağabeyler-ablalar örneklem kümesine sokulmuştur. Birisi tehdit diğeri teşvik ifade eder. Hem ebeveynler çocuklarının iyiliğini istemektedir. Tabi devlet en uygun yasaları çıkarmış, adaletli sınav sistemlerini belirlemiş ve kalite standartları artsın diye sürekli sisteme müdahale ederek üstüne düşen vazifeyi en güzel şekilde yerine getirmektedir. işte genç adam hayat yolu böyle yürünür. Sistemin dışına çıkmak zekasızlıkla, başarısızlıkla ömür boyu önüne konacaktır. Hep Ahmet efendinin oğlu kızı Demokles’in kılıcı gibi başının üstünde sallanıp duracaktır…….
    Ulalı Hilmi dedenin dediği gibi “Dünya bir pencere sırası gelen bakıp geçer” O zaman çok fazla artistliğe gerek yok. Sınavdır geçer, okuldur biter, sen adam olmaya bak.
    Kısacası hayırlısı be abi!!
    ···
   tümünü göster