/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +36 -2
    bugün saat 15.00 gibi kardeşimin okuluna gittim benim de liseyi okuduğum okula, bir öğretmeniyle görüşmek için, kardeşim lise 2'de ben liseyi bitirdim üniversite sınavlarına hazırlanıyorum, aslında pek insan içine çıkan bir tip de değilim.

    neyse gittim okula güvenlik görevlisi bir dayı vardı hatırladı beni hal hatır sordu lafladık 5 dakika sonra okula girdim, hocayı arıyorum amk, öğretmenler odasına baktım bir hoca çıktı içeriden, pardon bakar mısınız ? dedim bir erkek hocaya, dıbınoğlu sanki küfür etmişim gibi anlamadım ? dedi, bakar mısınız ? dedim yine, evet diye bir çıkış yaptı bir şey demedim, ben x hocayı arıyorum kendisi içeride mi ? diye sordum, yok dedi kaba bir şekilde. bende bu kez tamam dedim, dıbınoğlu mal gibi suratıma bakıyo amk. sonra müdür yardımcısının yanına gittim odası öğretmenler odasının karşısındaydı. kadına böyl böyle şu hocayı arıyorum bulamadım, kendisi okulda mı dedim, öğretmenler odasına bak bana niye soruyosun dedi, sen öğretmen değil misin, üstelik müdür yardımcısısın değil mi ? dedim, şuraya bakarsan bulursun dedi suratıma bakmadan elindeki kağıtlarla uğraşarak, o an patladım, hanımefendiğğ!! size insan gibi bir şey soruyorum konuşurken suratıma bile bakmıyosunuz, kardeşim için geldim bu okula, öğretmenini arıyorum ne diğer hocalar ne de siz tenezzül edip 2 kelime söylemiyorsunuz nasıl öğretmensiniz siz diye bağırıp çağırdım.

    kadın o an beyefendi tamam sakin olun buluruz şimdi o öğretmen arkadaşımızı siz geçin oturun şuraya dedi, neyse hocayı bulduk falan da konu hocayı bulmak değil zaten bu aptalların kimseyi insan yerine koymaması, ulan illa bağırıp çağıralım köpek mi çekelim? niye kibar olunca adam yerine konmuyoruz, tamam o an o öğretmenlerin farklı işleri olabilir ama nezaketen de olsa biraz kibar olabilirler başka birisine yönlendirirken suratıma bakarak güzelce konuşabilirler, ben o an öğrenci velisiydim, bu insanlar beni adam yerine koymazken o çocukları nasıl adam yerine koyup dertleriyle ilgilenip doğru düzgün yetiştirecekler? nasıl yeni nesili iyi bir biçimde yaratacaklar?

    sonra niye dışarıya çıkmıyosun diye soruyolar, niye çıkayım lan? bu ülkenin insanından bir gibim olmaz amk.
    ···
   tümünü göster