/i/Tespit

  1. 1.
    +2
    Yunanistan ve Sirbistanda ikiser hafta gecirdim.
    Sirplar ve Yunanlar ile inanilmaz benzer hayatimiz var.Bu iki milletinde yarisi bizim cok farkli olmadigimizi dusunuyor ve samimi davraniyor. Diger yarisi da daha milliyetci davraniyor. Turkiye'de de durum cok farkli degil.Bu milletlerin erkekleri bize daha dusmanca yaklasiyor. Sirplar Hirvatlardan ve Nato'ya bagli ulkelerden bizden daha cok nefret ediyorlar. Yunanistan'da bir restoranta girip sohbete baslarsaniz ya sizi cok sevecen karsilarlar ya da asiri soguk davranirlar ortasini gormedim. Ceklerin bizden cekinme sebebi yasam tarzlarimizin cok zit olmasindan dolayi, yoksa cekler bildigin eglenceli veya eglenmeye calisan tipler.Cok temkinli davranmiyorlar Turklere karsi. Sadece bizim gundelik yasamdaki kurallara cok uymadan kafamiza gore yasamamiza alisamiyorlar.
    Bir de Sirbistanda ne kadar tarihi yer varsa hepsi Osmanliyla alakali, ya bize karsi savaslari ya da bizim onlarla olan savaslarimizla alakali.Bi de devsirme sisteminden dolayi cocuklarini alip asker yapip onlari oldurtmemize cok bozuk atiyorlar(Bunu milliyetci bir sirptan dinledim.).Kendilerince haklilar ama kendi kulturel deger olarak gosterdikleri bir cok urun ,bizden kalma(yiyecek, icecek gibi seyler).
    Ozellikle balkanlardaki slav kokenli diger ulkelerde oyle. Bize hem yakinlar hem uzaklar. Kendi iclerinde de ayni anlasmazliklar devam ediyor. Ustten bakarak degerlendirildiginde su anki bu tutum gayet normal.
    Eger sohbeti olusturursaniz tum balkan milletleri cok kafa insanlar.Bi arnavutlari hic sevmiyorlar. Onun disinda Sirp, Hirvat,Karadagli, Makedon,Bosnalilar fena insanlar degiller. Makedonlar cok kafadardir bizi cok severler.
    Bana kalirsa En azili dusmanlarimiz:
    Fransizlar, Ingilizler,Korfez Arap ulkeleri
    Yazilan diger ulkelerin arkasinda hep bu ulkeler vardi. Ozellikle Fransizlar.

    Ermenilerle olan husumetimiz Ermenilerin kendisinden dolayi degil Fransa ve Rusyanin cakalliklarindan dolayi olmustur. Disarda bir ermeni gorseniz Bizden hic farklari olmadigini gorursunuz. Ayni sekilde Yunanlar da Almanya ve Ingiltere destegiyle Bize karsi politikalar izlemislerdir.
    Yani Yunan ve Ermenilerle normalde cok iyi iliskilerimizin olmasi gerekirken azili dusman kivamina gelmislerdir.Bu nedenle su an bolgede inanilmaz bir butunluk ve ticaret saglanabilecekken birbirimize dusman kesiliyoruz.
    Bunun en buyuk destekleyicileri:
    Yunanlar icin:Ingiltere ve Almanya
    Ermeniler icin:Fransa ve Rusyadir.
    Korfez araplari ise bizim kulturumuze yikici etkileri ve ingilizlerin kopegi olduklari icin bu listeye ekledim. Ayni zamanda Islama gecisimizde bizi katleden Arap zihniyetine en yakin su an bunlar.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster