/i/Tespit

  1. 276.
    +1
    Kardeşim, Atatürk olmasaydı;
    -istanbul, izmir,Edirne, Adana,Antaşlya, Trabzon,Kars, Ağrı,Diyarbakır gibi şehirlere ve çevresindeki diğer tüm yerleşimler için Pasaport kullanacaktın.(En iyi ihtimalle)
    -Bu toprakların bizim olduğunu kabullendirip ebediyetimizi sağlamak için verilen savaştan sonra kurulacak ilişkiler için verilen kararları iyi değerlendirmek gerekir. Lütfen Uluslararası politik ve ticari ilişkiler için hangi devrimci liderler nasıl kararlar almış arastırman lazım.
    -Osmanlının ticaretini kimlerle yaptığını ve bu ilişkilerde diplomatik ve bürokratik nasıl engellerle karşılaşılmış bakmak lazım.En basitiyle ilber Ortaylının bir çok kaynağı güvenilir kitabı var.Ki ilber hoca dışındaki tarihçilerinde Osmanlının son dönemindeki alfabe ve bürokratik ilemlerini okumak lazım. Lütfen oku arkadaşım. Tüm içtenliğimle söylüyorum. Hatta En basitinden bir tarih kitabı değil ama yabancı bir yazarın bize nasıl bir bakış açısında olduğunu anlatan bir cümle var Küçük Prens adlı eserde. Lütfen oku onu. Dönemin büyük devletleri ve bizimde mesafe olarak yakın olduğumuz devletler aynı zamanda Dünya savaşını başlata devletlerin , neden öyle büyüdüğünü anlamak için lütfen ingiliz ve genel avrupa tarihine ve gücü korumak için nasıl iskan ve sömürü düzeni kuruduklarına bir gözat kardeşim. Lütfen bak yalvarırım bir okuyun. Televizyonu kapatın ve okuyun ya.Kimsenin size etki etmesine neden olmadan tarafsızca okuyun.Bak ben alkolün, genelevin ve şeriata yakın kanunların geçerli olduğu bir arap ülkesinde yaşıyorum şu an.5 vakit kılmakla islam olmuyor.

    Dediğim gibi bi batı hristiyan ve doğu islam devletini gezin ,tarafsız olarak bizim aslında nasıl iyi dayandığımızı ve takınnılan şeylerin siyasi amaçlı kullanıldığını farketmezseniz ayatınızda bir şey değişmez ama ya tersi olursa?

    Bir de 1900 yılların başında ticaret ve burokrasi yapabileceğimiz ülkelerin hangi günlerin tatil olarak kullandığına lütfen bak. Sonra dünyada bilimde ve ticarette hangi birimlerin kullanıldığına ve neden o ülkelerin bu kadar kendi birimlerini geçerli kıldığına lütfen bak kardeşim.Bak tüm samimiyetimle söylüyorum.
    ···
   tümünü göster