/i/Müzik

Müzik, ancak hissedebiliyorsan gerçektir
  1. 1.
    +72 -9
    Tayyibin siyasette yaptığını bu rap te yapıyor olay bu
    ···
    1. 1.
      +26 -12
      Az evel attığım mesajı şuraya sıkıştırayım:
      kardeşim sagopanın rapçı olmadığını iddia etmişsin olay şu ki maalesef haksızsın sana önce rap'ın tanımıyla başlayım rap ingilizce hatta Amerikan ingilizcesinde bulunan rape(tecavüz) kelimesinden gelir kelimelerle taarruz(saldırı) anlamı vardır, wikipedi tarzı yerlerde ise isyanın karşı olmanın müziği tarzı şeylerle karşılaşscaksın
      Sagopanın kişiliği hakkında da senin o edbiyat kitabından malzeme çalıyor dediğin adam yanlış hatırlamıyorsam 1998 öss sözel Türkiye birincisi istanbul universitesinde fars dili edebiyat okudu. Farsça ve arapçaya muhtemelen senin Türkçeye hakim olduğundan daha fazla hakim. Artı şarkılarının konularında tasavvufu işlediği kadar her şarkının içinde de bir baş kaldırış mevcuttur sözlerini okursan ne demek istediğimi anlarsın. Ha bu arada en iyi rapçı bana göre şanışerdir özellikle gezi parkı müziğiyle ben bu işi göğüslerim arkadaşım dedirtmiştir ancak sagopa kadar bilgi birikimi olan bir rapçı yok buda işin öteki boyutu. Hadi öptüm bay.
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        Gerekli açıklamayı bi alt entry'e cevap verdim.
        Tayyipçilik oynuyor diyenlere de kapak olucak bi hakaret yapıyor 2015 konserlerinde bile 'Başbakanım metro yerine doğamı geriye ver kültürüm bin oldu özür için dilekçe ver' kısmını söylüyor.
        ···
    2. 2.
      +7 -6
      sogo kadar bilgi birikimi olan adam yokmuş amk gibtir oradan bi saian ss dinle genel kültür gör
      ···
      1. 1.
        +7 -3
        tamam kardeş haklısın sen kralsın sen şampiyonsun sen *
        ···
      2. 2.
        +2 -2
        Mesele rap dir değildirse varsın sago rapper olmasın, mesele sanat sa edebiyatsa o listedekiler sagonun yarısı değildir.

        not: din düşmanları, haterlar ceza fuat norm contra vs vs fanları gelip kin kusmasın. aızıcık objektif olsunlar. örneğin gibik bi hidra fanı ya da joker fanı gelip norm endere aynı sizin yaptığınız gibi küfredip gereksiz oksijen tüketiyor.
        ···
      3. 3.
        +2 -1
        he yarısı değildir doğru 10 bin kat fazlasıdırlar. sagopa dediğin adam Aşk şarkısı yapıyor sürekli ? git rap kültürünü öğren sonra gel cezaya saiana vs laf at ceza nın çok iyi yazıtları vardır toplumsal sorunları dile getirdiği tabi anlayana ki türkçeye de hakim anlamaman için backzekalı olman lazım yada anlamazlıktan gelmen lazım ayrıca objektif olsunlar diyosun kendin objektif değilsin. sagopayı severim eski parçalarını da dinlerim ama karaktersizin önde gidenidir. parayı görünce parayı nasıl kazanıcağını görünce dönen biridir. ki eminem'e gençliğin gazıyla şarkılar yapıyor diyen birisi ki eminem 41-42 yaşında sagonun amcası yaşında aq yok jazz a blues a falan sallamalar her şeyi bildiğini sanan dallamanın tekidir.
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster