/i/Tespit

  1. 1.
    +20 -7
    internette bir kaç derleme ve konuştuklarım insanlar sonuçlarında ortaya çıkan tipik özellikleri;

    1) Kendilerini üstün görmek: Bu Ak itler, beyinsiz oldukları için üstün olduklarını düşünür ve kendisi gibi olmayanları kendilerinden aşağı görür ve bunu davranışlarına, verdikleri cevaba yansıtırlar. Genelde bu cevap küfür dolu bir cevap olur.

    2) islamiyet üzerinden prim yapmak: bu tipler çok fazladır. Din ile ilgili bir durum paylaşınca, Tweet atınca sanki gerek varmış gibi durup dururken dini övmeye başlarlar. Entry'leri durumları beğenilmediği, eleştirdiği aldığı zaman aynen şöyle derler 'ateistlerin zoruna gitmiş, terk edin durumumu'. gerekli rant sağlandıktan sonra yine eski hallerine dönerler.

    3) Sosyal Medya Etkisi: Sosyal medyada patlayan bir şeyi kesinlikle yapmak zorundadırlar. Bunlar, internete bağımlı yaşayan birer robottur.20 Nisan, 26 Şubat günü profillerini Hz. muhafazid ve RTE resimleri ile süsler ve sözlerini paylaşırlar. Ama, Hz. muhafazid'in ilkelerini sorsan ne bilir ne de uygularlar.

    4) Kelime Dağarcığı: Evet, bu da bir sosyal medya etkisi sayilabilir. genellikle sorulara cevap verme şekilleri ve kelime dağarcıkları şu kelimelerden oluşur ' hülooooooooooğğğğğ, padişahımız RTE çok yaşa, sen sarayların en büyüğüne ve en güzeline layıksın, evime gelip anneme yeltensen billah kelime etmem, bunlar ateist, bunlar terörist, vatan haini, cemaat, paralel, gezici, çapulcu'. ayrıca, cümlelerde yazım yanlışı ararlar ve eğer bulurlarsa ' ehehe daha şunu yazamıyon niye cevap vereyim sana' gibi laflar ederler.

    5) RTE'ye gelen eleştiriyi dine ve yaratıcıya sanmak: Evet, geldik en can alıcı konumuza. Bu arkadaşlar, RTE'yi o kadar çok sahiplenmiştir ki, kendilerine gelen herhangi bir eleştiri veya kötü lafı anında dinlerine ve Allah'a edilmiş sayarlar. Örneğin 'RTE kötüdür Akpliler şöyle şöyle' dediğim zaman bunu direk ama direkt dine ve Allah'a edilmiş gibi algılarlar, aralarındaki ayrımı yapamazlar. Çünkü hepsi programlanmıştır, özgür iradeleri yoktur.

    6) Kendileri gibi Ak it olmayanları bir sınıfa sokmak: Bunlara göre Ak it olmayan ve Akpyi sevmeyen herkes cemaatçi, ateist, terörist, vatan haini, Chpli, Alevi ya da Kürt'tür, istisna yoktur. Çünkü sanırlar ki sadece Chpliler cemaatçiler ve Kürtler kendilerinden nefret ediyor, geri kalan herkes bunların yaptıklarından, davranışlarından memnun, çok ilginç bir kafa.

    7) Hz. muhafazid'in sözleriyle ve bazı davranışlarıyla çelişmek: Dediğim gibi, bunlar bizzat Hz. muhafazid'in sözleriyle çelişir. Hz. muhafazid'in hiç bir şekilde kendini övdürmediğine inandıkları halde o kadar yıl sonra bile durmaksızın Hz. muhafazid'i överler, ama bir adım ileri gidemezler. Ki çeliştikleri konu sayısı az da değildir.

    8) Empati yoksunluğu: Kendilerini çok sağduyulu, çok hoşgörülü sanırlar. Başkalarının değerleriyle oldukça kolay bir şekilde dalga geçebilirler ama başkası bunu kendilerine yaptığı zaman el birliği ile ana avrat söverler.

    9) Kendileri gibi olmayan ünlüleri ezmek: Hiçbir değere saygıları yoktur, sanki herkesin Ak it olma zorunluluğu varmış gibi kendileri gibi olmayan ünlüleri sosyal medyada rezil rüsva edip demedik laf bırakmazlar. Ama tam tersi olduğu zaman, o ünlünün sözlerini paylaşırlar, filmlerini överler. Yani beğenilme katsayısı Ak it olup olmamasıyla alakalıdır.

    10) Hepsinin vatan aşkı hat safhadadır: Profil fotoğrafları, paylaşımları, telefon duvar kağıtları falan hep RTE fotoğrafları, ampul resmi falandır. Sorsan hepsi vatan yolunda ölürüm der. Ama çoğu, okul yıllarında istiklal marşına kalmamak için okuldan erken çıkmaya çalışan, askerliğe karşı, savaş çıksa kaçacak ilk grubu oluşturan insanlardır.

    11) Cahillik: Dağda taşta RTE silueti çıktığın inanırlar.
    Hz. muhafazid hakkındaki tek bilgileri Dinimiz islam, Zekeriya Beyaz ve Namaz Nasıl Kılınır ? kitaplarından ibarettir. Ayrıca tuhaftır Anti-Akpli birine 'Kur'an oku sonra gel' derler. Dinci birine tanrı yok demek gibi.
    12) Bir şekilde kendini belli etme çabası: Ak itler, Ak itliklerini bir şekilde belli etmek zorundadır. Mesela tuğra dövmesi yaptırır, ya da arabalarına çıkartma yapıştırırlar.

    13) RTE'yi insanüstü görme çabaları: Bunların hepsi, RTE'ninde bir insan olduğunu, onun da hatalarının olabileceğini kabul etmezler. Onlara göre, dünyanın gelmiş geçmiş en kusursuz, en yakışıklı, en karizmatik, en zeki, en iyi lideri o'dur. RTE olmasa babamızı bilemeyeceğimize inanırlar ve objektif bir tarafları kesinlikle yoktur. Onlara göre RTE'in yaptığı her şey ama her şey istisnasız doğrudur, Ateistler ile dalga geçerler sorguluyorlar, itaat etmiyorlar, özgür iradeleri ile oy kullanmaya gidiyorlar diye, kendileri acizdir çünkü.
    14) Küfür etmeden asla konuşamazlar: Gerçekleri söylediğinizde 'Sen zaten Kürt'sündür senin yaşam hakkın yok. Senin doğuranı s... m, RTE olmasaydı baban belli olmazdı' laflarını işitebilirsiniz.
    15) "Halkı ötekileştiriyor düşman yaratıyor" diye Mustafa Kemal'i eleştirip, kendileri gibi düşünmeyen herkese 'Cahil işte, beyinsiz, gerizekalı bunlar' diye, çok rahat hakaret edebilirler.

    Kendileri zamanında dikkate almadıkları bu kesimin haklarını çok güzel görmezden gelip özgürlüklerini sınırlarken, şimdi kendilerine yapılınca bas bas bağırırlar.

    Bir de eğer sevmedikleri biri bir tepki vermişse mutlaka karşısındaki haklıdır, sevmedikleri kişiye lanet olsundur, olayları düşünmezler ve hiç bir zaman tamamen ne olduğunu bilmeden retweetler, favoriler, Instagram'da fotoğraflar gelir.

    Yobazlığın farklı bir çeşididir, yobazların bir tarafı biri din üzerinden siyaset yapar ve negatif taraflar söylendiğinde "ama din" der, öbürü Hz. muhafazid üzerinden siyaset yapar, "ama peygamberimiz" der. Yalnız ilkeleri üzerinden değil, bizzat Hz. muhafazid'in adından siyaset yapar...
    işte budur günümüz Ak itleri...
    ···
   tümünü göster