/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 301.
    +8
    Hafta sonu yapacağım dağ gezisi için vera ile konuşmaya karar vermiştim geziyi anya aklıma düşürmüştü o benden istediğini aldığı için hafta sonunu onunla geçirmeme gerek kalmamıştı. Vera ile görüşmemde kendisi içinde iyi olacağını ama dağları ve dağ yollarını bilip bilmediğimi sormuştu birkaç defa demirin mekanına gitmiştim o da dağlarda idi ama başka mekan bilmiyordum.
    Demirle görüşüp mekanlar ve gidilebilecek ıssız yerler için fikir almam gerekiyordu ayrıca oraya gidebilecek birde araba bulmam gerekiyordu demirin arabası için davernasım (arabayı kullanma izni sahibinin dışındakilerin kullanabilmesi için gerekli olan belge) vardı ama onun arabası oraya çıkabilecek bir araba değildi yolda kalacağımız belliydi yazın sorun olmazdı ama kışın o karda kıyamette oraya 4 x 4 bir araç olmadan çıkamazdım.
    Allahtan gündüz vardiyasında olduğu için demirle bütün bunları değerlendirmiştik bana gidilebilecek mekanları harita üzerinde göstermiş kendi dağ evinden yola çıkarak bazı krokiler çizmişti gidilebilecek mekan fazlası ile mevcuttu sadece oraya çıkacak bir araç gerekliydi param vardı alabilirdim ama daha mal alma ve satma iznim yoktu bu yüzden birinin arabasını onun verdiği izin ile kullanabiliyordum.
    Araçsız gidemezdim geziyi planlamak yetmiyordu. Her zaman aklımda araba almak vardı ama alma iznim olmadığından bir şey yapamıyordum.
    Demirle birlikte anos ve ruka iz ruka adlı ilan gazetelerini inceliyorduk amacım kiralık araba bulabilmekti Rusya’da pek rent a car firması görmemiştim belkide hiç yoktu şuanda bile bir bilgim yok aslında. Demirde benim gibi yabancı idi bu konuya sonuçta araba kiralama olayını hiç anlamıyordu. Bana idare edebilecek bir araba almamı isterse kendi üzerine yapabileceğimi söylemişti ramsesden sonra güvendiğim tek insan oydu ve fikir hiçte kötü durmuyordu 1500$ 2500$ dolar arası bir suv bulabilirsek neden olmasın alabilirdim fazlasını almaya gücüm vardı ama gerek olduğunu düşünmüyordum.
    Biraz araştırma yaptıktan sonra bir 1994 model mitsubishi pajero hoşuma gitmişti biraz yaşlı bir arabaydı 12 yaşında idi ama fiyat olarak 2400$ fiyatı ile alına bilecek bir rakama sahipti sanırım bana kalsa direk gider parasını verir alırdım ama demir pazarlık etmeden almayız biraz daha aşağı bir fiyata çekeriz dur bakalım arayalım şu aracın sahibini son teklifi nedir ?

    Aracın sahibiyle sıkı bir pazarlık ettikten sonra 50$ gibi saçma bir indirim ile arabayı 2350$ a satın almıştık tek yapmamız gereken satış işlemini bitirmek ve adamın parasını vermek için elemanla buluşmaktı gün içerisinde yapılabilecek bir işti ve ben fazla bekleme taraftarı değildim fakat demiri vardiyasından çıkartamazdım o olmasa vardiya züt olurdu saat 4 de kadar bekleyecektik.
    Bu zamanı değerlendirmek için arabanın sahibini fabrikaya çağırmıştım aracı getirmesini ve gerekli belgeleri hazırlayacaktık daha sonrası noterde bitecekti bu arada arabayı deneyecek yakında gözmelyebilecektik.
    Arabanın sahibi saat 2 gibi fabrikaya gelmişti biraz arabayı incelikten sonra birkaç test sürüşü yapmış karlı yollarda ne yapmam gerektiğini dağa çıkarsam başıma gelebilecekleri nasıl atlatabileceğimi adamdan öğreniyordum. Nede olsa uzun zamandır 4x4 kullanan birisi benden fazlası ile tecrübeliydi.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster