/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +1 -1
    Kesinlikle çok haklısın, yerli malına destek vermek gerek eğer ülkeyi geliştirmek istiyorsak, neden başka ülkeden bir şey alacağımıza kendimiz inşa edip, satmıyoruz ? Evet bir çok tehlikesi var, zararları var fakat yararlarıda var. Gidip iPhone, Samsung alacağınıza gidin tamamen yerli malı üretimi Vestel alın, telefonları zaten fiyat olarak çok uygun, hizmet zaten çok iyi. Ne olacak sanki nükleer santral yapılınca ? Gelişeceğiz, evet bizi düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar, bizden bir şey almayacaklardır ama emin olun muhtaç olacaklar.

    Nereye kadar dış ülkeden elektrik almak, telefon almak, biraz yerli malına destek verin, gidiyorsunuz başka ülkelerin telefonlarını alıyorsunuz, gidin yerli malı alın. Destek çıkın, para en azından kendi ülkenizde kalsın. Dış ülkeden biz bir şey aldığımızda onu 3-5 katına çıkartırlar fiyat olarak, örnek olarak mesela sen bir su alıyorsun 100₺'ye onu gidip 1200-2000₺'e satman lazım, (örnek olarak veriyorum burayı) neden bu kadar pahalı oluyor ? Cevap basit ; Zaten onlardan aldığın parayı veriyorsun, zaten Devletin çıkarları içinde kullanılıyor, sokağının bilmem nesi, çalışanlar için para çıkıyor ? Ondan dolayı bu kadar fazla olur tabi.

    Karar sizlerin, boşuna neden verelim paramızı dış devletlere ? Biz para vereceğimize, onları geliştireceğimize para cebimizde kalsın, bizden alsınlar. Zararlı olabilir ama şuan'da "Nükleer Santral" olan ülkelere bakın ? Nasıl gelişmiş ülkeler değil mi ? Silahları var, paraları var, fatura dertleri yok, işte bunları düşünerek ilerlemeniz gerek, karar size kalmış. Zaten Devletin halka bakacağına sanmıyorum, toplantı yapılır, yetkili mâkamlara sorulur, öneriler alınır ve yapılmaya karar verilir. Zaten yapılınca emin olun kimsenin ruhu duymayacaktır...
    ···
    1. 1.
      +1
      vestel düzgün ürün yaptı,bu yaptığı ürünlere devletin diğer markalara ekstranın ekstrası vergileri koydurup milletin cebinden daha çok para çıkmasını sağlamadı da biz mi almadık?
      ···
      1. 1.
        +2 -1
        Hayır, hiç bir şekilde vergi koymadı, şuanda çok uygun fiyatları var, istersen siteye girip bakabilirsin...
        ···
      2. 2.
        +1
        Ben mi Anlatamadım acaba anti damping ayağına yapilandan bahsediyorum?
        ···
   tümünü göster