/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +5
    ananızı mı gibti ulan sinop ne istiyosunuz huur çocukları, ülkenin en mutlu şehri işte. 200k nüfusumuz olabilir ama yüzde 95i Türk, vatanını milletini seven insanlar. osman paşanın memleketi. Gazi bile ''ne olurdu sinop'un yarı güzelliği ankara'da olsaydı'' demiştir. nükleer gereksiz değiltir ama ben richard dexer shawn'a güvenmediğim için sinop'a yapılmasını istemiyorum. son olarak şehre laf edenin kütüğünü gibeyim.
    ···
    1. 1.
      -2
      Lan amcık ne diye parlıyorsun. Şimdi söyle bakalım bir patlama olacak 1.5m adam ölecek bir patlamayla 200 k seçim sende ne kadar insan ölsün? dıbına koyayım benim de baba tarafı sinop eyv sinop güzel de yer ama şimdi patlama ihtimaline bakarsak en iyi yer sinop
      ···
      1. 1.
        +3 -1
        ambudalası arkadaşım önce tıbbi atık sembolü yerine nükleerin sembolünü koymayı öğren sonra patlama ihtimalini konuşalım.
        ···
      2. 2.
        -1
        Sen cevabı ver bari amıcık. Sembole laf söylemek kolay bunun cevabını ver sonra sembole laf söylersin am hoşafı
        ···
      3. 3.
        +1
        doğuya koysunlar patlarsa kürtler ölür.(müslüman olan kürtler hariç müslüman olanlar benim kardeşimdir)
        ···
      4. diğerleri 1
    2. 2.
      +1
      Amk nükleer santral dediğin senin barbie nin oyuncak evi mi ?
      Çernobil kazasında ingiltere , Bulgaristan , Türkiye nin Karadeniz kıyıları gibi eşeğin zikindeki bölgelerde yüzlerce insanın yaşamı bomtak oldu zeka küpü alooo!!
      Halen o bölgeye kontrollü giriş var !
      Peki en çok da kimler etkilendi biliyor musun ? Çocuklar amk.
      4000 inin üstünde çocuk tiroid kanseri oldu bu bahsedilen bölgelerde. Peki kaç jenerasyonu etkiliyor onu biliyor musun ?
      Amk ayrıca o rüzgar tribünü dediğiniz nane de koçtaş tan yazlığın bahçesine aldığınız renkli şeker rüzgar güllerine benzemez. O tür bir tesis kurmak için çok geniş düz alanlar gerekir. Ayrıca rüzgar tribünleri sağır edici bie gürültü kirliliği yapar , malum biz tarım ülkesiyiz siz onca dönüm araziyi gidip de rüzgar tribünü yapmak için kullanamazsınız. Ayrıca ola ki kullandınız , o tesislerden üretilen enerjiyle Türkiye'nin Doğu Anadolu bölgesinin elektrik ihtiyacını dahi karşılarsanız bir mucizedir bu.
      ···
      1. 1.
        0
        ulan ahmak tabi çocuk oyuncağı değil bu iş, çernobilin üzerinden 30 sene geçti o zamandan bu zamana ilerleme oldu. şu an almanya, abd, united kingdom, çin, fransa, hollanda, japonya gibi ülkeler bile nükleer santral kullanıyor. yapılmasını istiyor musun diye sorarsan dexer yapacaksa yapılmasın.
        ···
      2. 2.
        0
        Ülen Giresun fındığı fukuşima da 2011 de gerçekleşti ,4 yıl önce böyle bir kaza oldu çernobil çok uzak geldiyse. Hatta önlenebilir iş kazasından daha geçen yıl kaç insan öldü maden ocaklarında Türkiye de ondan da bahsedelim zeka küpü! Al sana çok çok yakın tarih !
        Ben nükleer santral kurulmasın diye bir cümle kurdum mu önce muhtemel rabbinin ilk emrini yerine getir ve oku amk !
        Ben buna karşı olsam rüzgar santralinin kurulumun masrafından osundan busundan niye bahsedeyim konuyu saptırmakta üstünüze yok sanki ceviz kabuğunda tartışmacısınız.
        Burada benim değindiğim nokta Sinop daki kazadan Türkiye nin her yerinin etkileneceği fındık! Öt bülbül öt amk!
        ···
      3. 3.
        0
        çernobil gerizekalıların deney hevesi yüzünden yaşandı güzel kardeşim fukişimada tsunami sebebiyle. yiyemiyeceğin yannanın altına yatmayacaksın diyorum kısaca.
        ···
      4. 4.
        0
        Rüzgar gülü için düz değil aksine eğimli arazi gerekir ki bu zımbırtıları sinema oturuş düzeni gibi koyabilesin. böylece hiçbiri diğerinin önünü kapatmaz. çanakkale boğazına sağlı sollu dizsen bunlardan tüm türkiyeyi ihya eder.
        ···
      5. 5.
        0
        Gir bak bakalım enerji bakanlığının rüzgar enerjisi kurulumu ile ilgili sitesine oradan dan dun konuşma düşük eğilimli ve çıplak arazi diye bangır bangır okursun .
        Hahaha deney manyaklığı filan değildir , santral kurulurken yapılan hatalar , erken bitirmek için alınmayan önlemler daha önemli etkenlerdir. Fukuşima ise tsunaminin santralde bizim ülkemizde sık sık olduğu gibi "elektrik kesintisine" sebep olmasından ötürü soğutulamayan sıvının erimeye sebep olması üzerine oldu. Sonuç olarak her zamanki haticeye bakakaldınız amk neticesi nedir ? Çok büyük bir felaket. Yarak yemek problem değil yiyen başkası olduktan sonra
        ···
      6. diğerleri 3
   tümünü göster