/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 26.
    +2
    Anav Kültürü (MÖ 7000 - MÖ 1000), bugünkü Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat yakınlarında Anav bölgesinde yapılan kazılarda bulunmuş Türk kültür bölgesi.

    Bu kültürün başlangıcı, kazılarda bulunan eşyalara uygulanan karbon-14 elementinin radyoaktif yarılanma ömrü testlerine dayanılarak en eski MÖ 7000 ile MÖ 5000 yılları arasına tarihlenir.[1] Başka kaynaklara göre hatta MÖ 10000 ile MÖ 9000 yılları arasına tarihlenebilir.[2] Kazılar sonucunda bu kültür çevresindeki insanların, yerleşik oldukları, tuğladan yapılma evlerde oturdukları, dokumacılık, toprak ve bakır işlemeciliği, koyun, keçi, sığır ve deve besledikleri ve bununla birlikte tarım da yaptıkları ortaya çıkmıştır

    Afanasyevo kültürü (Rusça: Афнанасьевская культура), Orta Asya'daki Tunç Çağı Türk[1] kültür çevrelerinden biridir.

    MÖ 3300 ile MÖ 1700 arasına tarihlenir. Altay ve Sayan dağlarının kuzeybatısındaki bozkırlarda gelişmiştir. Avcılık, hayvancılık, taştan ve bakırdan eşyalar yaptıkları kazılar sonucu ortaya çıkmış topluluktur.

    yunanistan'ın ilk sakinlerine sıklıkla Pelasgi, yani "deniz halkı" denirdi. Yarımadanın bu sakinleri kuzeyden göçen işgâlcilerin etkisi ile güneye kaçtılar. Birbiri ardı sıra gelen işgallerle güney kıyılarına ve Ege Adaları'na yayıldılar. M.Ö. 3200 civarında bölgeye yeni gelenler birlikte zamanla Yunancaya dönüşen bir Hint-Avrupa dili getirdiler.
    ···
    1. 1.
      0
      Anan kültürü mü ?
      ···
    2. 2.
      0
      anancılık yapacak kadar seviye düşüklüğü yaşadığını bilseydim 8. sınıf tarih kitabından alıntı yapardım
      ···
   tümünü göster