/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    -4
    ne alakası var amk :D ya ne mal adamlarsınız doğruyu itiraf edebilmek için söylediğin gibi biri mi olmam gerek.
    ···
    1. 1.
      -1
      1600lerde dunyanın yarısı bizimken ceyregi bile olmayan topragı layıl gördüler bize simdi kalkmıs yunanlılar haklı diyosun üzülerek söylüyorum askerimiz canakkalede yunanlıları denize dökememiş !
      ···
    2. 2.
      +3 -4
      1600 lerde dünyanın yarısı bizim değildi. tarih gibik lise öğretmenlerinizin size anlattığı gibi değil.
      osmanlı bugün romanya sınırları içerisinde kalan eflak boğdana hakimdi mısıra ve arabistana hakimdi ama orada zerre nufusu yoktu.

      bir yere hakim olmak orada en az yüzde 51 nufusa sahip olmaktır kardeş özellikle 500 yıl önce.

      osmanlının anadolu dışında hiçbir yerde nufusu yoktu. sadece askeri dayatması vardı. eflak boğdan hatta zaferler kazanılan avusturya macaristan bile sonrasında yandaş bir prense bırakılıp ancak bağlı ülke yapılabiliyordu çünkü o topraklarda türk yoktu.

      yani ne kadar konuşsam az çok aciz ve bilgisizsiniz. size anlatılan masalları gerçek sanıp hayal dünyasında yaşayan gavatlarsınız.
      ···
    3. 3.
      +1
      YAAA BiRi gibSiN ŞUNUN AGZINI BELKi KENDiNE GELiR A.K EVLADI gibTiR GiT O ZAMAN YUNANISTANA BAKALIM SENi KABUL ETCEKLER Mi O.Ç
      ···
    4. 4.
      0
      1600lü yollarda üc kıta vardı bu üç kıtanın yüz ölcümlerine bak birde osmanlının yükseliş dönemindeki yüz ölcümüne suan bir zamanlar osmanlının topragı olan bölgelerde 500 milyondan fazla insan yasıyo ve hala bos olan topraklar var beyinsiz o zaman nasıl aldığı topraklara vatandas koysun o zaman nufus 200 300 milyon yoktu
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster