/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +4 -8
    valla mesele inanmamak gibi bişey değil ama evrimi savunan bilim adamları bunu yalan yollardan ispatlamaya çalıştı zamanında bazı ufak tefek hile ve hurdalar yaptılar hatırlarsın..bir de evrim teorisinin henüz karanlık kaldığı noktalar var bu noktalar bazen tamamen saçma iddialar halinde de ortaya çıkıyor insanlar da bunlara "saçma" dediğinde evrimci gençlik "siz nerden bilirsiniz cahiller yea" gibi bi savunmaya geçiyor bu yüzden çoğuyla konuşmak bile gereksiz oluyor. şunu söylemek isterim ki evet türler gelişim ve değişim içindedir ama herşeyin tesadüfler sonucunda oluştuğunu iddia etmek de biraz safça be kardeşim bunu da kabul edin artık.
    ···
    1. 1.
      +4
      şimdi kardeşim, bilim adamı üstünde de baskı vardır. bilim adamı dediğin kişi kusursuz değil. onların da sahtekarı var. ama bilimin güzelliği sürekli sorgulanıyor oluşu, evrim de böyle. darwin şimdi gelip evrimi görse, anlamazdı bile. hatta darwin'i şmdi akademiden içeri sokmazlar aynı kafasıyla.

      ha adam zamanına göre müthiş iş yapmış, zütünün üzerinden oturmayıp, o kadar yer gezip örnek toplamış. şimdi biz bilgisayar başında eleştirince biraz ayıp olmuyor mu.

      neyse yalnız senin dediğin olay piltdown adamı, bilden shawn'nın sürekli ısıttığı başka mevzu. onu yapanlar evrimci değil, bu işten ekmek yemek isteyen edamlar. piltdown addıbını da çürüten başka bir fosil ve evrimci aynı zamanda. yani işin detayını okusan, bir sorun yok.

      cahil mevzusu da şurda. bak ben bu işin uzmanı değilim diyorum ama okuduğum makale sayısı binlerce, konferanslar bilmemneler, aldığım dersler. buna rağmen evrim uzmanlığı zor konu. beri taraftan youtube'dan 2 tane video izleyen adam, ya da harun yahya 'nın videosuna bakan adam. bize burda copy paste ile ayar verdiğini sanıyor.

      yani bu tarz bi yaklaşım ister istemez bizi delirtiyor. verecek cevap bulamıyorsun, yav he he moduna giriorsuna artık. bu da bilim insanı ile halkta kopukluk oluşturuyor. yani yanlış anlama ama bizim halkımızdaki cahil özgüveni kimsede yok. onca yer gezdim, bu da böyle bir çıkarımımdır.

      evrimde tesadüfün yeri yani olasılık diyelim, sanıldığı kadar yok. bazı şeyler deterministik, yani aynı koşullarda tekrar oluşabilir. hatta evrim deneyleri yapabiliyoruz, yapan arkadaşlarım da var. küçük çapta evrimi sürekli gözlemliyoruz. yani evrim karşıtlarının dediği gibi, deneyi olmaz falan değil, gayet oluyor.

      dediğim gibi sen inanmak istiyorsan inan, bence hoş. allah'ın yaratma mekanizması olarak görebilirsin evrimi. inan diğer açıklamalardan çok daha güçlü. saygılar
      ···
    2. 2.
      +2
      bu kadar sabırla ve saygıyla anlattığın için teşekkür ederim.. her zaman bu şekilde konuşabilecek insanlar bulunmuyor. yaklaşımını takdir ettiğimi özellikle belirmek istedim. ben senin de dediğin gibi bu konuyu ince ayrıntılarına kadar araştırmış değilim. belli bir evrim sürecini de kabul ettiğimi zaten önceki yazıda da belirttim. ben sadece sert ayrımlara karşıyım. din ve inanç konusunda evrimcilerin sert yoksaymalarına inançlıların da evrimi tamamen yok saymalarına eşit derece de üstelik. iran da evrimin öğretildiğini daha önce duymuştum sende söylemişsin. tabi okuyuluyor olması dini en iyi iran yaşıyor orda varsa doğrudur diye bir ölçüt saçma olur o ayrı mesele ama yine de islamiyetle gayet bağdaştırılabileceğini de düşünüyorum evrimin. Herşeyin teorisini bulma amcımız varsa ne salt bilimsel değerlere ne de dini inançlara saplanıp kalmalıyız. bu dünya da bilimle açıklanamayacak değerlerin de olduğunu kabul etmek bakış açımızı genişletir. saygılar.
      ···
   tümünü göster