/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +5


    1. Bölüm Çaresizlik






    Mehmetin eline bakar olmuştum o ne isterse o oluyordu dışarı çıkmak isterse çıkıyor evde oturmak isterse oturuyorduk genelde evde takılmayı seviyordu Mehmet manitasıyla yemek yapıp gibişiyorlardı paso ben gib gibi kalmıştım ortada .
    Dil bilmiyor yol bilmiyordum. Dışarı çıksam eve dönemezdim öyleki bakkala yumurta almaya giderken yanımda yumurta kabukları zütürüp satıcı kadına gösteriyordum ve rabia işarti yapıp 4 yumurta istiyordum.
    Ama bu dil yol bilmezlik beni yıldıramazdı Mehmet gibi bir adam gelipte burada am gibebiliyorsa benim hayli hayli yapmam gerekiyordu .

    Bu arada ondan hiç bahsetmedim 160 boylarında bıyıklı göbekli kel bir tip ben onun yanında bred pit gibi duruyordum ama şans hiç gülmedi yüzüme.
    Taki o güne kadar artık bir şeyler yapmalıydım






    Bel çantamı boyunuma asıp yollara düştüm ne kadar zor olabilirdiki git gel yaparak numaraları ezberlemiştim hangi otobüs hangi durakta duruyor biliyordum artık şansı denemek için yola çıktım dolmuşa binemezdim çünkü dur demeyi bilmiyordum otobüs her durakta durduğu için rahattım.
    Hedefim merkez partı ve 30 dk sonra parka gelmiştim ter temiz bir hava ve hatunların topuk seslerinden başka hiçbir ses yoktu huzur doluydu.
    Ne kadar hatun varsa hepsine yazacaktım kafaya koymuştum tek tek gidiyor bel çantamdan pasaportumu gösterip türk olduğumu anlatmaya çalışıyordum iyi hoşta türk olduğumu anlasalar ne olacaktıki türküm diye bana verecek halleri yokya çaresizliğin boyutunu düşünün artık.
    ilk küfürü orada öğrenmiştim daha doğrusu sonraları küfür olduğunu anlamıştım idi na huy Türkçe meali gibtir git demek o kadar çok gibtir duydumki hatunlardan artık ezberlemiştim aslında tek bildiğim rusça kelime buydu.
    Sanırım bir tanesi bana acıdı ve iletişim kurmaya çalıştı ama pek anlaşamıyorduk yandaki kafeye beni zütürdü bir bira söyledik ben abazanlıktan kıza öyle sokuldumki neredeyse gibecem o safadayım kız sırıtıyor ara sıra ama pekte hoşnut olduğu söylenemezdi.
    Birayı bile bitirmeden kaçtı gitti kız artık anlamıştım sadece türk olmak yetmiyordu.
    Bu dil öğrenilecekti ve öğrenmem gerekiyordu.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster