/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +9
    Kısa ve öz olarak rusyaya gidme olayımı anlatayım
    2001 yılında askerlik görevimi icra etmek için ilk önce Hatay dört yol şoför okulundaki acemiliğimin ardından dilekçe vererek doğuya gitmeye gönüllü olduğumu bildirmiştim bunun üzerine mi yoksa şans eserimi bilinmez Mardin 70, mekanize piyade tugayına usta birliğim çıktı.

    Bu askerlik hikayesi değildir sadece yokluğun yokluğunu nasıl çektiğimi anlatmak istiyorum 18 ay boyunca bir tane bile hatun göremedik azgınlık diye belirttiğimiz hormonsal değişimler nedeni ile inmek bilmeyen bir gibe sahiptim.

    2003 yılında askerliğimi bitirip memleketime geri döndüm bu kendi işimi kurmak ve hayatıma girecek bir kadın bulup yaşamımı devam ettirmek istiyordum . bunları yapmam çok zamanımı almadı bir işim ve aşkımın olması 3 ayımı almamıştı bile.

    Ama bir yerden sonra artık buralardan gitmem gerektiğini anlamıştım anlatmak istemediğim sebeplerden dolayı yurt dışına çıkmam gerekiyordu ve gitmeniz gerekirse nereye gitmek isterdiniz ?
    Tabi,ki Rusya.
    Birkaç dostumun sayesinde orada olan bir Türk firması ile kontak kurmuştum. Fiyatta anlaştık ve çalışmak için Rusya’nın yolunu tutum.

    Atatürk hava limanından Kalkacak uçağımı bekliyordum sağda solda boeing 747ler , airbus lar vs.. varken gele gele yak 42 dandik rus uçağını görünce bir ürperti geldi içime
    (bkz: )







    Yapacak çok bir şeyim yoktu arkamda gemileri yakmış önüme bakıyordum geri dönemezdim hem en kötü ne olabilir,diki çok ,çok uçak düşerdi amk hayatından kurtulurdum.
    Ve 2 saatli yolculuğuma başlamıştım uçaktaki hatunları kesiyor etrafıma bakıyordum. ilk defa yurt dışına çıkacak birisi ne yaparsa bende onları yapıyordum daha yaşım 24 idi.
    Ve uçak krosnodar hava alanına iniş yaptı ilk önceleri bayağı bir şaşırdım sanırım yanlış hava alanına geldik burası askeri hava alanı galiba diye içimden geçirdim ama ilerleyen günlerde yanıldığımı anlayacaktım ruslar madalya rütbe gibi olayları aşırı abartıyor ve seviyorlardı 2 yıl çalışmış bir elemanın omuzunda 32 parça yemek seti vardı amk.
    (bkz: )







    Pasaport kontrol bölümüne geldik bize bir kağıt verdiler doldurun bunu diye az biraz çakma ingilizcemle doldurmaya çalıştım biraz zorladılar ama sonunda pasaport kontrolden geçmiştim ve beni bekleyen fabrika müdürünün ismim yazan kağdı tutuğunu gördüm ve yanına doğru gittim. Birkaç dakikalık muhabbetten sonra. Kalacağım şehre doğru yola çıkmıştık.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster