/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +19 -2
    Beyler yakın bir arkadaşım, sevgilisinin arkadaşını ayarlayayım falan dedi. Kızlada konuşmuşlar, neyse buluştuk geziyorduk. Yağmur başlayınca cafeye oturalım dediler. Neyse en yakındaki bir yere oturduk. Islanmamak için. Arkadaşım 4 çay istedi. Neyse geldi çaylar içtik. Kalkarken bir hesap geldi şekerlik gibi bir kutuda. Arkadaş cebinden 10 lira çıkardı kutunun içine atacaktı heralde fiyatı gördü dondu kaldı. Çaktırmadan bana gösterdi fiyatı gördüm dondum kaldım. 4 çay 80 lira. Arkadaşa bekle geliyorum dedim çıktım market aradım ve markete girdim 1 kg çay aldım. 15 liramı ne ödedim. Çıktım döndüm cafeye girdim. Sonra kasadaki adama çayı uzattım. "Dayı şunu açsana bir" dedim. Adam anlam veremedi açtı. Tekrar "Dayı siz bir demlik çaydan kaç fincan çay çıkartıyorsunuz diye. "10 galiba" dedi.

    Adamın açtığı paketi göstererek "Bundan en az 20 kere demlersin. Buda on bardakla 200 bardak eder. Toplamda da 4 bin lira para kazanırsınız" dedim. Adam garip garip bakıyordu. "Ne oluyor beyefendi." dedi.

    "Abi 4 fincan çay 80 lira mı olur. insaf." dedim.

    "Fiyatlara baksaydınız yapacağımız bir şey yok" dedi.

    "Usta sende benim 4 bin liramı ver o zaman." dedim.

    Adam sinirlendi üzerime gelmeye başladı. içerdeki takım elbiseli adamlar falanda gülüyordü. En sonunda Takım elbiseli bir abi bağırarak "Gençlerin hesabını bana yazın." dedi. Sonra bende iyice yüzsüzlüğe vurdum. Adamın açtığı paketi gösterip "bunu geri iade edemem. 15 liramı ver senin yüzünden." dedim. Adam iyice sinirlendi o sırada gene takım elbiseli adam işaret falan yaptı gülerek. Adam kasadan 15 lira da verdi. Sonra cafeden çıktık. Arkadaşın ayarlayacağı kız da benimle bu olaydan sonra gülümseyerek konuşmaya başladı. Aksam eve geldim mesajlaşmaya da başladık ama kızın her lafından sonra gülücük var. Sizce hata mı etmişim. Sonuçta 4 çaya 80 lira verseydim o giren hesabı hiç unutmazdım.
    ···
   tümünü göster