/i/Tespit

  1. 1.
    +6 -63
    hhhahahha çok komiksiniz gerizekalılar. ortadoğuda en karışık halk olan kürtlerin en karmaşık yönleri soylarının tam olarak nerden geldiğinin anlaşılamıyor oluşu. kimileri asurların medlerin soyundan der kimisi kahtan araplarından ortadoğuya göç edenler der, kimisi kürtlerin olmadığı farklılaşmış türkler olduğunu söyler ki sonuncusu en mantıksız olanı.bu teorilerden biri de kürtlerin isktitlerin soyundan geldiği. iskitler ise kökeninin ne olduğu belli olmayan ön-türklerden ya da irani kavimlerden biri olduğu iddia edilen bir ırk. iskitler tam olarak devlet olamayan avrupanın içlerine kadar göç edip büyük savaşlar veren eski ve yok olmuş bir halktır. kitapta büyük ihtimal bu teoriyi savunuyor. şimdi gibtrin hadi bebeler.
    ···
    1. 1.
      +28
      sonucunda ne oldugu belirsiz muallaklerin ırkıdır kürt ırkı panpa
      ···
      1. 1.
        +3 -9
        hangi soy safkan kalabilmiş ki kürtler kalabilsin.20 yy. kurulan ulus devletler kendi halklarını kandırdıkları köken mitleri saçmalığın daniskası. almanların aryen oluşu anadolu türklerinin ortaasya kökenli oluşu kadar saçma. fransızların magdalı meryemin soyunda iddia etmeleri kadar gülünç. hepsi sadece kendi halklarını ortak ülküde toplamak için uydurukları palavralar.
        ···
      2. 2.
        +13 -2
        orhun kitabelerine bakarsan geçen kelimeler türk devletlerinde erkek ismi olarak kullanılıyor, Osmanlı dili türkçe , osmanlıca arapça harflerle yazılmış türkçedir. Azerbaycana gidip türkçe konuşarak anlaşabiliyoruz, azerbaycan kanalını açıp film izleyebiliyorum, ülkemdekiler türkçe konusuyor, kültürlerimizde öyle, bunları çekeyemen kürtler kendi bilinçleri için cırpınıyorlar, 2000 yılından önce hiç bir icraat yapamadıklarından dolayı tarihte o-l-a-m-a-y-a-c-a-k-l-a-r , bundan sonra olsun olmasın tarihte isyan ve ölümleriyle bilinecekler.
        ···
      3. 3.
        +9
        nerden geldiğiniz belli değil işte aq tarihiniz de yok zaten sürekli diğer devletlerin altında yaşamış kimliksiz sıfatsız hiçbir kendine has özelliği yeteneği olmayan bir ırksınız. bi anda ortadan kaybolsanız kimse farkına bil varmaz dünyanın en gereksiz ırkısınız. olmasanız daha iyi olurmuş
        ···
      4. 4.
        +3 -8
        orrrrruspu çocuğu çok sevdiğin osmanlı anadoluda hakimken bu anadolu topraklarında türk lafı geçmedi. senin yaptığının o gibik milliyetçilik ittihat terakkinin mirası. osmanlıca dediğin yapay dilde saray dili olmaktan öte gidememiş yok olan yok olması gereken türk cümle kalıbına farsça arapça kelimeler ve tamlamalar eklenerek oluşturulmuş halkın diline uzak saçma sapan bir dil. azeri dediğin şivenin ayrılma kökeni altı üstü 2000-300 yıl.bir 200 sene sonra gör bakalım içine nasıl rusça kelimeler dolmuş olacak o zaman bir gib anlayacakmısın. ülkendekiler hangi türkçeyi konuşuyor acaba? proto-türkçe dediğiniz tek heceli dil nasıl oldu da eklemeli dile dönüştü. kültür demişsin sanki bana orta asya bozkırlarında gezinip göçebe hayat süren türkmensin .mimariden tut devlet yapısına kadar çoğu rum-ermeni kökenli.bir yörükler kalmış eski kültürlerini muhafaza eden. gerçi bu kültür hiç sizin olmadı. anadoluda yaşayan insanların çoğu rum kökenli. genetik araştırmalar bunu gösteriyor. kendilerini türk diyenlerin çoğu müslüman olup türkleşen bizanslılar.
        ···
      5. 5.
        0
        oha dıbına koyim abartma istersen söylediklerinde kısmen haklı olabilirsin bu cografyadaki halkın büyük kısmı türk kalan kısım türkleştirilmiş etnik kökenlerden gelenler ama sen tutup türklerin çoğu bizanslı dersen ananın amı derim ben sana ne içtin amk gece gece
        ···
      6. 6.
        +2 -2
        yapılan bir sürü genetik araştırma var bu konuda.fakat sen gidipte cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda sırf köken miti oluşturmak için yapılan araştırmalara bakarsan tabi ki yanılırsın. http://www.notral.com/201...dunyann-genetik-yaps.html http://www.gazetevatan.co...ritasi-gibi-255854-dunya/ http://www.gazetevatan.co...ritasi-gibi-255854-dunya/ bak buradan okuyabilirsin.çoğu araştırmaya göre anadolu türkünün genleri en çok doğu avrupayı gösteriyor.tabi bütün araştırmalar aynı şeyi söylemiyor.ama beni en çok şaşırtan şimdi bulamadığım bir araştırma.adam anadolu türk kökeninin en çok yunanlılara seferad yahudilerine sonra kürtlere sonra da ermenilere benzediğini söylemiş.bu araştırmalar gösteriyor ki türkiye de saf orta asyalı bulmak zor.fenotipten bile bu çok belli.çekik göz baskın gendir normal göze göre.fakat sen kaç tane çekik göz gördün türkiyede.çekik gözlü olanla bile dalga geçiyolar.bir izmire git orada vapurdan gelen yunanlılara bak onlara mı daha çok benziyon yoksa çekik gözlü ortaasyalıya mı.senin yemek kültürün hamur işi takılan italyana mı daha çok benziyo yoksa ağır etçil takılan orta asyalıya mı?gördüğün gibi sonuç çok açık.peki bu neyi gösterir aslında hiçbirşeyi göstermez.bir insan kendini türk görüyorsa sen onu tutup zorla yunan yapamazsın.çünkü millet için köken önemli bir olgu olsa da ortak ülkü ortak tarih anlayışı ve dil daha önemlidir.bu yüzden soylar bu kadar karışmışken-ki daha da fazla karışıyor.- safkanlık taslamak çok gülünç.bunu da ancak beyni küçük ırkçılar yapar.
        ···
      7. 7.
        +1
        yengelerinden geliyor aq ırkları bir karmaşa yok ortada.
        ···
      8. 8.
        0
        adama çok eksi vermişler o yüzden ben de okumadan eksi verdim panpa sorry. çok uzun
        ···
      9. 9.
        +1
        Türkler rumların, yunanların soyundan gelıyorsa ,rumlar ve yunanlar kimlerin soyundan gelıyor ? avrupayı fetheden avrupa hun devletide mi yunandı ? .
        ···
      10. 10.
        +1
        Bizim dedelerde kimi bulmussa gibmiş a.q
        ···
      11. diğerleri 8
   tümünü göster