/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    isa ile benzeşen isadan önce çeşitli dinlerdeki güneş tanrıları :

    horus, 25 aralık'ta bakire isis-meri tarafından dünyaya getirilir. doğumu, doğudaki bir yıldızla birlikte meydana gelmiştir. 3 kral, yıldızı takip ederek horus'u bulmuş ve bu yeni doğmuş kurtarıcıyı süslemişlerdir. 12 yaşına geldiğinde, cömert bir çocuk öğretmendi. 30 yaşına geldiğinde ise anup tarafından vaftiz edildi ve görevine başladı. horus'un birlikte yolculuk ettiği 12 havarisi vardı. hastaları iyileştirmek ve su üzerinde yürümek gibi mucizeler gösterirdi. horus; "gerçek", "işık", "tanrı'nın oğlu", "güzel çoban", "tanrı'nın koyunu" ve bunun gibi birçok farklı isimlerle de biliniyordu. typhon tarafından ihanete uğradıktan sonra horus çarmıha gerildi, 3 gün boyunca gömüldü ve sonra yeniden dirildi. horus'un bu karakteristik özellikleri, özgün olsun ya da olmasın, dünyadaki birçok farklı kültürü ve tanrılarını etkileyerek hepsinde aynı mitolojik altyapıyı meydana getirdi.

    firigya'nın attis'i, 25 aralık'ta bakire nana'dan dünyaya geldi, çarmıha gerildi, gömüldü ve 3 gün sonra dirildi. hindistan'ın krişna'sı bakire devaki'den, doğumunu müjdeleyen bir yıldızla birlikte dünyaya geldi. havarilerine mucizeler gösterdi, ölümünden sonra tekrar dirildi.

    yunanistan'ın dionysus'u, 25 aralık'ta bir bakireden dünyaya geldi. gezgin bir öğretmendi, suyu şaraba dönüştürmek gibi mucizeler gösterdi. "kralların kralı", "tanrı'nın sevgili oğlu", "alfa ve omega" gibi birçok isimle anıldı. ölümünden sonra yeniden dirildi.

    pers'li mithra, 25 aralık'ta bir bakireden doğdu. 12 havarisi vardı ve onlara mucizeler gösterdi. ölümünden sonra 3 gün gömülü kaldı ve yeniden dirildi. "gerçek" ve "işık" gibi birçok farklı isimle anıldı. ilginçtir ki, mithra'nın kutsal ibadet günü pazar'dı.
    ···
   tümünü göster