/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2
    bir Türkçü olarak anlatıyorum. azcık okusanız herşeyi öğreneceksiniz. lafım islam birliğini savunan arkadaşlarda(halifelik-ülkücülük-din kardeşliği-şeriat vb..). şimdi bakın din kardeşliği diye bir oluşum bu dünyada yoktur. çıkar ilişkileri din kardeşliği adı altında yapılır. çok değil 100 yıl geriye giderseniz osmanlı devletinin cihad çağrısına en başta yüz çeviren kimlerdir araplardır. peki araplar neden osmanlıyı sevmez? bu sorumuzun cevabı biraz karışıktır ama anlatayım.
    -araplara göre osmanlı bir türk toplumudur( işin aslı osmanlı yozlaşmış devşirme bir toplumdur). ve araplar türkleri hiç mi hiç sevmezler çünkü Türklerin yecüc ile mecücler(Gog-Magog) olduklarına inanırlar. tasvirlerinde şöyle bahsederler; "2 dağın arasından çıkan, ince gözlü kısa boylu, demir dağlara hapsolmuş, seddi geçemeyenler(çin seddi) bla bla bla " bu yüzden Türkleri hiç sevmezler. fakat osmanlının gücünden ancak dinle faydalanabilirlerdi. gelip de biz sizi sevmiyoruz ama size ihtiyacımız var diyemezlerdi. o yüzdendir ki din kardeşliği lafını kullandılar. 1.dünya savaşında bu yüzden(güçsüz oldukları için) sırt çevirdiler
    diğer bir örnek şu anda orta doğunun en zengin devleti kimdir arabistan değil mi en fakir devletlerinden biri de filistin. şimdi filistin nasıl bir topluluktur bunu açıklayayım. alman hitler'i yahudilerin soyunu kurutmaya karar verdiği zaman yahudiler hemen kudüs(jerusselam)'a akın ettiler ve orada yaşamaya başladılar. o zamanlar jerusselam filistinin elinde. filistin maddi zorluklar içinde. zaten servet sahibi olan yahudiler kısa sürede servetlerine servet kattılar ve filistine bir teklif zütürdüler.
    - al şu parayı bize toprak ver. biz de seni bakalım.- tabi filistin hemen atladı farenin kaşara atladığı gibi. çünkü ülkede maddiyat sıfır. paralar yahudilerin elinde. filistin bunu kabul ederek ilk yahudi teşkilatlanmasına olanak sağladı. sonra işler büyüdü israil para ver toprak al mantığıyla yürümüş oldu. gazze bombalanmaları vs. bu yüzdendir. şimdi filistin müslüman bir ülke? yanlış mıyız? peki iran, arabistan müslüman ülke? doğruyuz. iran silah zengini bir ülke. arabistan maddi açından ultra zengin bir ülke. peki filistini koruyamazlar mı ? korurlar. öyleyse neden korumazlar? çünkü filistin güçsüz, aç, fakir. işe yaramaz. gerek yok onu kurtarmaya. baksın başının çaresine.

    biraz uzun oldu ama özetle din kardeşliği çıkar ilişksidir.
    ···
   tümünü göster