/i/İnanç

İnanç
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +2
    Kur'an'ın bir harfinin bile değişmediği" yalanı

    Tevbe suresinin 114.ayetindeki "iyyahu" sözcüğünü, Hammad ibn Zeberkan, "ebahu" diye okurdu. Sad suresinin 2. ayetindeki "izzettin sözcüğünü de "ğırratin" okumaktaydı. Buradaki değişiklikler harf değişiklikleri. Birincisinde "ya""ba" ya, öbüründe de "ayın" harfi, "ğayın" harfine dönüşmüş. Haydi bu tür harf değişikliklerini önemsemeyelim.

    Eldeki Kur'an'da görülen kimi sözcüklerin yerine, Abdullah ibn Abbas, "müradiflerini", yani "eş anlamlı olanları kullanırdı. Enes ibn Malik de Müezzemmil suresinin 6. Ayetindeki "akvamu" sözcüğünün yerine, "asvabu" sözcüğünü kullanmıştır. ibn Ömer, Cum'a suresinin 10. Ayetindeki "fes'av" sözcüğünün yerine, "femzü" sözcüğünü; ibn Abbas Karia suresinin 5. Ayetindeki "kel'ıhni"yerine "k'essavfı"yı uygun görüp kullanırdı. Yine ibn Abbas "sayhaten vahideten"lerdeki "sayhaten" yerine, "zeyfeten"i yeğlerdi. Enes ibn Malik, inşirah suresinin 2. Ayetindeki "vada'na"yerine,"halelna" diye okurdu. Buralarda görülen de yalnızca harf değişikliği değil kelime değişikliğidir. Demek ki peygamberden bu yana bir harf bile değişmemiştir savı gerçek değildir.

    Kaynaklar, ayrı ayrı mushaflar üzerinde durur. Aktarılan örneklere göre, kimi mushaftakiler bugün elimizdeki "resmi kuran" dakileri tutmamaktadır. Ayrıca ibn Ömer'in şu sözü son derece ilginçtir:

    -içinizden kimse, Kur'an'ın tümünü elinde tutuğunu söylemesin. Bunu diyen bilir mi Kur'an'ın tümü ne kadardı, nasıldı? Kesin olan o ki, Kur'an'ın çoğu yok olup gitmiştir. (Bkz. Süyuti, el itkan, 2/32)

    Kur'an'ın birinci orijinali de, ikinci orijinali de yine Müslümanlar eli ile yakılmıştır. Kuşkusuz gerçekleri örtmek için. Osman döneminde oluşturulup çoğaltıldıktan sonra belirli merkezlere gönderilen nüshaların orijinallerine de , dünyanın hiçbir yerinde raslanmamaktadır.

    Turan Dursun, Din Bu 1, Sayfa 77-88

    Yararlanılan islami Kaynaklar:
    1.Buhari E's-Sahih (Arapça); Kitabu'l Fedail-ül- Kuran Menakıbu'l Ensar, Sahihi Buhari Mustesari. Tecridi Sarih Tercümesi,
    2.Dr. S. Suphi E's-Salih (islam dünyasında son yüzyılın ıleri gelen ve birçok eserleri olan araştırmacı) Mebahis fi Ulum-il Kuran,
    3.Celalettin Suyuti (Kuran yorumcusu, Hadis uzmanı olarak islam dünyasında en güvenilir din bilirlrinden birisi): El itkan Fi Ulumi-l,Kuran,
    4.Müslim E's-Sahih (Arapça),
    5.Ebu Davud

    ALINTIDIR.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster