/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 151.
    +2
    Mutlu yasamak icin Bir ülkeden ne istersin.

    GÜVENLIK
    Sinirlar malum, teror desen her yerde dusunce ozgurlugu diye bisey kamamis iyice posasi cikti kafani kaldirsan polis ensende bitiyor. Cinayetler hirsizliklar artti.

    EĞITIM
    tamamen sinav odakli, insanlara dusunce fikir anlaminda birsey katmayan, zeki olanin degil sisteme biat edenin basarili oldugu ilkogretimden universiteye kadar köle fabrikalari.O kadarda yetersizki +dershane var olmadi ozel hoca. Paran yoksa okuyamazsin.


    boyle bir egitim sisteminden gecmis kisi zaten istedigi bolumu bile okusa universitede mesleginden sogur alakasiz islere girmek zorunda birakilir.Ota taka vergide ev kirasi kisisel giderler vs dusunuldugunde 1500 e köle calistirirlar.Her sey bukadar pahali iken 2000 maasa tav eder seni hayatin boyunca surunursun. isci olmak degil is kurman gerek sermayen veya fikrin yoksa surunursun. Hirsizlik artar 3 kurusa insan hayatina kiyilir.

    INSAN KALITESI
    kisa ve net tak gibidir.%97 si muslumandir sorsan bi halt bilmez dostlar alia veriste gorsun mantigiyla cumadan cumaya gidir. Ahlaksizlik,hirsizlik, fesatlik,kurnazlik ne ararsan vardir kendine saygisi sevgisi yoktur guce tapar korukorune tapar paraya tapar.

    SIYASET
    Yillardir tak gibidir hep karigibtir. Kimse biseyden cakmaz anlamaz egitimsiz bir toplum ve demokrasi akkilica yurutulen bir sistemle cogunlugun diktatorluk sistemi haline gelir.
    EKONOMIK KOSULLAR
    kisa ve net tak gibidir. Benzin,et,meyve sebze vs hic girmiyorum. Ekonomi.tamammen tuketim uzerien kurulmus ve insaat ama insanlar para kazanamazsa evde alamaz kredide cekmez ev satilmazsa patlarsin. Hemen hemen en basit sey bile ithal urundur. Saman bile ithal ettik lan daha ne aq.
    SOSYAL CEVRE
    insan. kalitesiyle ilgilidir. Sehirlerde yasamak cok zordur. Sehir planlamasi,alt yapi,ust yapi diye bisey olmadigindan hep kisa vadeli dusunmektem. yillarca bitmek bilmeyen yol calismalari kitlenen trafik, sehir icinde nefes alacak yer olmayisi avm lere tikilip kalmak. Yada gider bi kafeye oturursun.Hep tuketim hep tuketim.

    ULASIM
    Buyuk sehir gelismis sehir diye bakilan yerlerde bile tak gibidir. Karmakarigibtir saatinde gelmez. Yollar dardir arac sayisi cok fazladir. Araclar yetersizdir. Dusun koca anadolu yakasina metro daha yeni geldi sayilir.

    HUKUK
    Hakkini arasan bile davalar seneler surer edtelenir avukat parasi zaman vs derken vaz gecersin bile. Adalet yoktur yazili kanunlar isine gelinildigi gibi degistirilir. Karmagib bi sistemdedir.

    Ben bu milletin nasil patlamadigina sasiriyorum.Ne kadar ezik, korkak,iki yuzlu bi milletiz belli degil lafa gwlince vatan millet sakarya kesilir herkes turk milleti caliskandir, turk milleti zeki dir. Degil o eskidendi.

    SAĞLIK
    paranla rezil olmadir.Tum gun sira beklersin. Hijyen degildir. Denetleme yoktur. Sacma sapan tip fakulteleri acilir abuk subuk dr lar yetisir buralardan. Karmakarigib sistemdedir.

    Yav ben yasamak istiyorum lan yasamak bmw jiplere binmek yasamak mi amk.Ben sporumu yapmak istiyorum zaman yok. calis calis calis öl amk.bu ne lan kim. icin calisiyorum ben.

    Yok arkadas alican. basini gidecen bi koye yerlesecen kendine yetecen sebzeninde meyveninde etinde en dogalini yetistireceksin besleneceksin. Sokayim boyle sisteme.

    Bu tak duzende Calismak icinmi yasiyoruz, yasamak.icinmi calisiyoruz belli degil.

    Hepimiz ileride evlenmek. mutlu yuva kurmak isteriz bu sistem buna izin vermiyor, para kazanamayosun bi kere.Sen hep secim yaptini saniyosun ama birileri senin yerine cooktaan yapmis oluyor secimi hayat dedigin secimlere baglidir kelebek etkisi misali.

    Ve ben yasamayi seciyorum. Imkanim olsa baska daha iyi bir ulkede yasamak isterim tabiki ama bu cozum degil o isler o kadar kolay olmuyo.En guzeli köye falan yerlesmek.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster