/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +1
    kuran insanların bilinç gelişimine göre anlamlar kazanan esnek bir dil kullanır. dikkatli bir şekilde incelediğin zaman siyaset, hukuk, bilim , gibi her türlü bilgiye ulaştırabilir bir tür kripto olduğunu düşün. batılı devletler şifrelenmiş mesajları çözebilmek için bilgisayarlar geliştirirken, müslümanlar kurandan aldığı bilgiyi sorgulamadan ve anlamadan uygulamaya geçirmiştir.
    ilgi duyup kutsal kitapları incelerken farkettiğim bir şey oldu kuran gerçekten okuyup anlayabileceğin ve kesin yargılara varabileceğin bir kitap değil
    bilimsel yöntemlerle incelenmesi gerekli.

    benim kanaatimce müslümanların yaptiği hata islam öğretisini araplaşarak uygulamasıdır.
    bu ciddi kültür çatışmalarına sebep olduğu için bağnazlık ve şeriat kurallarının geri tepmesi gibi olumsuz sonuçlara yol açabiliyor. aslında kuran insanları milletlere ayırdığını net bir şekilde ifade ederken buradan her milletin kültürünü kuranın yönergelerine göre entegre etmesinin gerektiğindende bahsetmiş oluyor bir açıdan.

    çözüm olarak aklımda birkaç şey var aslında. her ülkenin kuranın öğretilerini kendi kültürlerine göre tekrar uygulaması ve kuranı ibadet edilecek bir kutsal nesne gibi görmekten vazgeçip tamamen klavuz olarak kullanması gerekli.
    (anca bu şekilde amacına ulaşabilir o kitap.)

    herhangi bir dine mensup değilim sadece Türküm. ama işime yarayabilecek bir bilgi karşısında önyargılarıma yenik düşmem.
    sağdan soldan duyduğun ayetlerle 1500 yıldır insanları peşinden sürükleyen bir kitaba ve akıma olumlu yada olumsuz yorum yapamazsın. ve vardığın sonucun doğru olduğunu idda edemezsin. kuran tak diye inen bir kitap değil. parça parça, belirli olaylardan sonra inen ayetlerden ve surelerden oluşur. bahsettiğiniz karını döv onu kes bunu öldür gibi ayetlerin iniş sebepleri dönemini bir kaç sure once bahsedilen olayi bir kaç ayet oncesini sonrasini işaret ettiği diğer ayeti ve arapçadan diline çevrilirken uğradı deformasyonu göz onunde bulundurmadan inek gibi öldür diyo laaaa diyemezsin. ezikmisiniz dıbına koyim kitabi yalanlamaya uğracağiniz vakitte anlamaya çalışıp içindeki gizli bilgilere ulaşsanız zaten gelişirdiniz
    ···
   tümünü göster