/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +51 -15







    beyler aklıma birşey takıldı. öncelikle, sorgulamayı yeni öğrenmiş ergen ateist diyenin anasını bacısını gibeyim -ateist de ergen de değilim- sadece kafam takıldı.

    şimdi karadeliğe yaklaştıkça zaman yavaşlıyor ve giderek duruyor ve ışık dahil hiçbirşey karadelikten kaçamıyor. bilim bunu söylüyor.

    peki bir insan karadeliğe düşep ağır kütleçekimi altında gerilip atomlarına ayrılarak ölürse -eğer ruh söylendiği gibi enerji ise (ışık gibi fotonlardan oluşan) - ruh orada yok mu olur? akıbeti ne olur acaba ?

    edit: nekadar angut varsa ruh enerji değildir diye yapıştırmış. yozgatın köyünde ruh-zaman hakkında makaleler yazardı kendileri.

    ulan be pekekent burda teoriler üzerinden konuşuyoruz, ruhun da enerji olduğu teorisi var, karadeliğin, bahsettiğimiz tanımı bile teori kimse gidip içine bakmadı dıbına koduğumun deliğnin. cahil için atıp tutması kolay derler ya aynı öylesiniz. mühendislik okuyorum ben sizin kadar emin konuşamıyorum. biliyosan anlat , ruha enerji dedim diye salak diyeceğine.

    --açıklama--
    bazı yazarlar ruh atomlardan oluşmaz gibi bişeler gevelemişler. ruh'u enerji olarak varsaymam ruhun atomlardan oluşması anldıbına gelmiyor. ışık her nasıl fotonlardan (enerji paketçikleri) oluşuyorsa ruh da öyle olabilir diye varsayılan teori üzerinden sorumu soruyorum. bunu göz önüne alarak cevaplayın cevaplamıyosanız gibtirolun gidin : )
    --açıklama--
    ···
   tümünü göster