/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +5
    Beyler ulkemizdeki sorunlarin cozumlerini bulmayi amaclamiyorum. Pesin pesin amacimi soyluyorum : karsit fikirli insanlarin birbirini anlamasi.

    Gelip de derseniz ulkeyi sen mi kurtaricaksin diyebilirsiniz. Helaliniz vardir birsey diyemem. Ancak 2 3 kisinin bile fikrini degistirmek olmasa bile olaylara farkli bir acidan bakmalarini saglarsam bu benim icin bir kazanimdir.

    Bu Basligi yazmaya youtube daki ehli sunnet kanalinin hakla yaptigi roportaji isledikten sonra karar verdim. Soru basitti: evlendikten sonra esiniz ateist oldugunu soylerse tepkiniz ne olurdu?
    Elbette gunumuzun turkiyesinde herkesin "anlayisla karsilardim" demesini umit etmiyordum. Ama gordugum cevaplar benim kanimi dondurdu. Aralarinda bosanmaktan tutun esime kaba kuvvet gosteririm diyenlere kadar herturlu cevap vardi. Aralarindan bazilarinin kamera karsisinda oldugundan esimi oldururum diyemediginden killaniyorum o ayri konu.
    Basliktan dolayi burada sadece ateist-imanli insan iliskisinin konusulacagini dusunebilirsiniz ama bu sadece olayin baslangic ve giris kismi.

    Ozetlemek gerekirse ben insanlarin konusarak herseyi halledebilecegine inanan biriyim. Bir baskasinin dusuncesiyle sizinki uyusmayabilir ama bu hicbir sekilde bir kisinin digerine kaba kuvvet veya kaba soz kullanmasini kabul edilebilir kilmaz.

    Bu basligin altinda konusacak herkes dusuncesini duzgunce ifade etsin muhalefet edecek olanlar da duzgunce cevaplarini yazsin. Belki 3 5 kisi gorecek bu basligi ama bu bile ulkenin daha hosgorulu bir yer olmasi icin iyi bir adim olabilir.

    Kullandigim üslup ya da kendimi ifade etmemde bir gibinti goruyorsaniz ozelden yazin lutfen. Sonucta edebiyat okumuyorum amk
    ···
   tümünü göster